Призведе до проблем із серцем: дієтолог назвав, скільки яєць можна їсти в день

Яйця можуть викликати проблеми з серцем - дієтолог назвав денну норму / Колаж Главред, фото: pixabay, ua.depositphotos.com

Главред з'ясував, скільки яєць можна з'їсти за день та яка небезпека від надмірного вживання цього продукту

Яйця містять багато вітамінів і мікроелементів, корисних і необхідних для організму людини. Однак важливо знати, чи можна їсти яйця кожен день і чи є протипоказання до вживання цього продукту.

Хоча яйця є корисним джерелом білка та поживних речовин, споживання їх у великих кількостях може мати певні негативні наслідки для деяких людей. Ось декілька причин, чому може бути необхідно обмежити споживання яєць.

Чому яйця можуть бути шкідливими

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, які ознаки можуть означати проблеми із серцем, рекомендуємо наш матеріал: Ви можете навіть не помічати: лікар назвав несподівані ознаки проблем із серцем.

У кожної людини реакція на яйця може бути індивідуальною, тому рекомендується консультуватися з лікарем або дієтологом, перш ніж внести значні зміни до раціону.

Отже, скільки яєць можна з’їдати на тиждень, не побоюючись за своє здоров’я і не думаючи, що в продукті багато холестерину? На це питання відповів відомий у Німеччині дієтолог Маттіас Рідль.

Скільки яєць можна їсти на день

Саме так, яйця давно називають холестериновими бомбами, і навіть сьогодні в рекомендаціях Німецького товариства харчування (DGE) все ще йдеться про норму споживання не більше двох-трьох яєць на тиждень, щоб уникнути підвищення рівня ліпідів у крові.

Ці дані прокоментував дієтолог Матіас Рідль. Дієтолог каже, що існує думка, що щоденне вживання яєць може призвести до серцево-судинних захворювань, оскільки в жовтках міститься холестерин. За його словами, наведена рекомендація є занадто консервативною.Насправді сьогодні кожен німець споживає від 4 до 5 яєць на тиждень, що доктор Рідль вважає абсолютно нешкідливим.

Дієтолог наголосив, що якщо ви зазвичай споживаєте малу кількість їжі, рідко вживаєте м'ясо і регулярно займаєтесь спортом, то ви можете спокійно вживати два яйця на день.

Однак людям з ревматизмом слід суворо контролювати кількість яєць, оскільки тваринні жири в них сприяють запаленню. Ви також можете не їсти багато яєць, якщо у вас є порушення жирового обміну. Людям з діабетом 2 типу слід обмежити споживання яєць через високий вміст насичених жирів. Деякі лікарі навіть рекомендують повністю виключити їх з раціону через ризик надмірного набору ваги - що зовсім небажано при цьому захворюванні. Дітям і підліткам достатньо одного яйця на день.

Вам також може бути цікаво:

Новини заразКонтакти