Корисний, але забутий: що означає "таємний" символ на панелі приладів авто

"Таємний" символ на панелі приладів авто - для чого він потрібний / Колаж Главред, фото: pixabay

Люди в соціальних мережах були вражені, дізнавшись справжнє значення цього поширеного символу - а знання його значення може врятувати від неприємностей.

Ті, хто водить машину, під час кожної поїздки витрачають час на перевірку приладової панелі, щоб побачити, чи не загорілися нові попереджувальні лампочки, які вказують на те, що з автомобілем можуть виникнути проблеми.

Окрім того, що вони вказують на будь-які потенційні проблеми, символи на приладовій панелі можуть багато чого розповісти про сам автомобіль.

І, як стверджують експерти в соціальних мережах, є один «геніальний» знак, значення якого багато хто не знає, але знання його може врятувати вас від багатьох неприємностей - особливо, якщо ви керуєте новим автомобілем.

Корисною порадою поділилися в TikTok експерти з "Which?", які часто прагнуть допомогти людям отримати максимальну віддачу від своїх автомобілів, грошей і будинків за допомогою цінних порад, передає Mirror.

А їхнє останнє відео, що демонструє дуже поширений символ на приладових панелях автомобілів, може допомогти вам заощадити кілька разів, коли справа доходить до заправки палива. Підписи на екрані свідчать: «Мені було сьогодні років, коли я дізнався, що означає цей символ на приладовій панелі автомобіля».

Символ, про який йдеться, - це знак паливного насоса зі стрілкою з лівого або правого боку. Експерт назвав того, хто його винайшов, «генієм».

«Це дуже проста порада для тих, хто керує новим або старим автомобілем. Ця стрілка біля паливного насоса на приладовій панелі вказує, з якого боку автомобіля знаходиться паливна пробка. Це означає, що вам більше не доведеться їздити по заправці, виглядаючи як ідіот», - вказує він.

Дивіться відео про те, що означає стрілка на панелі приладів автомобіля:

@whichuk How many drivers know what this car dashboard symbol actually means? From polling in our office alone, it's blown a lot of minds! #drivers#driver#drivingtips#drivingschool#driving#drivingtest#learnerdriver#cars#car#dashboard#symbols#iwastodayyearsold♬ original sound - Which?

Цей символ був винайдений лише у 1986 році, але він є надзвичайно зручною функцією, якщо ви хочете уникнути під'їзду до паливних насосів не з того боку, де вони розташовані, особливо якщо ви поспішаєте. Її придумав інженер Ford Джим Мойлан (Jim Moylan), натхненний своїм досвідом, коли він потрапив під дощ, намагаючись знайти паливну кришку.

"Всупереч поширеній думці, сторона, на якій знаходиться форсунка, не має нічого спільного зі стороною паливної кришки. Насправді вона майже завжди зображена праворуч", - йдеться у відео.

Однак професіонал зазначив, що цей символ з'являється не на всіх автомобілях, і закликав автовиробників «розібратися з цим». У коментарях до відео люди були вражені, дізнавшись про це, і багато хто сказав, що відтепер вони будуть стежити за ним.

Одна людина сказала: «Ні! Я цього не знав. Це допоможе з прокатом автомобілів. Усі ці роки».

Інший додав: «Я думав, що це означало, з якого боку насоса припаркуватися спочатку, і постійно помилявся. Соромно зізнаватися, скільки разів я це робив».

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Новини заразКонтакти