Підліток з найбільшими руками та ногами у світі: як він виглядає

Підліток з найбільшими руками та ногами у світі / колаж: Главред, фото: guinnessworldrecords.com

Підліток вперше усвідомив свої виняткові розміри ще в дитячому садку, помітивши, що він «набагато вищий і більший за своїх друзів».

16-річний Ерік Кілберн-молодший з міста Гудріч, штат Мічиган, США, завоював бажане місце в Книзі рекордів Гіннеса 2025 року завдяки двом видатним досягненням - він є рекордсменом з найбільшої ступні та долоні серед підлітків. Про це йдеться на офіційному сайті.

Вам також може бути цікаво: Чоловік заробляє на життя, псуючи чужі весілля: скільки коштує послуга.

Повідомляється, що його ступні мають вражаючі 34,30 см. Він носить американський 23-й розмір взуття (еквівалент 56-57 розміру в Україні). Це значно більше, ніж середній розмір взуття для дорослого чоловіка, який зазвичай коливається від 42 до 43.

Підліток з найбільшими ногами / фото: guinnessworldrecords.com

Руки Еріка настільки ж надзвичайні: розмір 23,20 см - це найбільші руки серед підлітків. Їхній розмір значно перевищує середній показник для його віку, який становить 19,04 см.

Ерік вперше усвідомив свої виняткові розміри ще в дитячому садку, помітивши, що він «набагато вищий і більший за своїх друзів».

Коли він подорослішав, ця різниця стала ще більш помітною, і він згадує, що його великі руки і ноги неодноразово впливали на його повсякденне життя. Підліток згадує, що він не міг купити взуття в магазині «десь з п'ятого класу». Незабаром покупка рукавичок також стала проблемою.

Підліток з найбільшими руками / фото: guinnessworldrecords.com

Не маючи іншого вибору, окрім як замовити ортопедичне взуття на замовлення, мати Еріка Ребекка почала задаватися питанням, чи не може його дивовижний розмір претендувати на світовий рекорд.

Вона подумала, що, можливо, якщо унікальні розміри Еріка будуть визнані рекордом, це, в свою чергу, привабить компанії, які захочуть виробляти взуття, що відповідатиме його унікальним розмірам. З допомогою та заохоченням своєї мами та подруги сім'ї, Кари Паттисон, Ерік подав заявку на реєстрацію свого рекорду, коли йому було 14 років. Коли історія Еріка набула розголосу в Інтернеті, до неї долучилися такі великі компанії, як Puma та Under Armour. Компанії запропонували йому кросівки та черевики, виготовлені на замовлення, що стало несподіваною, але бажаною зміною в його житті.

Озираючись на свою рекордну подорож, Ерік згадує, що однією з найкращих частин його рекорду було «мати зв'язок з дивовижними взуттєвими компаніями і всіма людьми, які прийшли мені на допомогу, коли мені було потрібне взуття».

Підліток з найбільшими руками і ногами / фото: guinnessworldrecords.com

«Було дуже круто бачити, як багато людей щиро дбають про те, щоб допомогти іншим, - каже він. Це був чудовий приклад сили позитивних медіа», - каже Ерік.

Як давній шанувальник Книги рекордів Гіннеса, Ерік досі в шоці від того, що він потрапив до тієї самої книги, на якій виріс, поруч із рекордсменами, якими завжди захоплювався.

Один з них - Роберт Водлоу, найвища людина в світі, на якого Ерік завжди рівнявся.

«Перебування в Книзі рекордів Гіннеса досі здається сюрреалістичним. Я ніколи не міг уявити, що таке можливо - перейти від читання книг до того, щоб опинитися всередині книги 2025 року», - зізнається він.

У майбутньому Ерік прагне використати свій титул рекордсмена для підтримки, навчання та натхнення якомога більшої кількості людей.

Що відомо про Книгу рекордів Гіннеса

«Світові рекорди Гіннеса» (до 2000: «Книга рекордів Гіннеса») — довідник, який виходить щорічно та містить всесвітньо визнану колекцію світових рекордів, як людських досягнень, так і екстремальних фактів природи. Тепер «Книга рекордів Гіннеса» є виданням з найбільшим накладом із усіх книжок (за винятком Біблії), захищених копірайтом — факт, який відзначено записом у Книзі рекордів Гіннеса. 1 жовтня 2013 року загальний тираж екземплярів, проданих із 1955 року, склав більше 130 млн копій, повідомляє Вікіпедія.

Читайте також:

Новини заразКонтакти