Чому кури не несуться: 3 основні причини і як це виправити

Чому кури не несуться/ колаж: Главред, фото: unsplash.com

Потрібно звернути увагу на важливі нюанси, щоб виправити цю проблему і не допустити серйозних наслідків.

Кури можуть нести яйця весь рік незалежно від сезону. Але є декілька причин, чому кури можуть не нестися. Про це розповіла авторка YouTube-каналу "Подвіря". Також вона пояснила, що потрібно зробити для того, щоб кури почали нестись

За словами авторки відео, яка сама тримає багато курей, основна причина, чому кури восени перед зимою не несуть яйця – це линька курки. Курка може перестати нестися не лише під час линьки, а й за кілька тижнів перед линькою.

"Або може бути таке, вона перелиняла, і все одно ще не почала нестися, тому що в неї в організмі недостатньо усіх необхідних для формування яйця складників. Тому потрібно просто вичекати після того, як курка полиняє і набереться сили – тоді вона почне знову нестися", – зазначила господиня.

Друга причина, з якої курка може не нестися – це хвороби або паразити. Так само можуть бути блохи, клопи тощо.

Ще одна з причин, чому курка не несеться – це харчування птиці.

"Я вважаю, що харчування птиці є другим по важливості після того, як виключили всі захворювання курки. Харчування має бути більш-менш збалансованим, особливо у весняний та осінній сезон. Чому я кажу "більш-менш" – тому що в домашніх умовах збалансувати корм птиці не так уже й легко. Для того, щоб його збалансувати, потрібно витратити багато коштів і багато свого часу. У кого немає коштів, щоб купувати домішки, то можуть пророщувати зерно, заготовляти влітку різні трави для курей, кропиву – там багато всяких трав. Також вирощувати овочі – картоплю, кормовий буряк", – зазначила авторка відео.

Вона пояснила, що більш дорогий варіант балансування корму для птиці – це кормові домішки.

"Кормові домішки усім відомі – обов’язково має бути ракушечка, обов’язково має бути пісок у дворі, бажано ставити попіл куркам – він гарно нейтралізує їхню кислотність у шлунку і допомагає їм боротися з різними проблемами, і також покращує травлення і відповідно яйценосність", – сказала вона.

Також господиня зазначила, що для курей також потрібно давати рибне борошно, кормову крейду, кормові дріжджі – це все можна сипати зверху на іншу їжу, яку дають птиці.

"Наприклад, я роблю картопляну мішанку, все туди сиплю і даю своїй птиці. У період, коли птиця линяє, бажано ще додавати кормову сірку", – додала господиня.

Дивіться відео, чому кури не несуться:

Вас також може зацікавити:

Новини заразКонтакти