Чому італійці п'ють каву стоячи біля бару: хитрий секрет, який варто знати

Чому вони п'ють каву стоячи / Колаж: Главред, фото: pixabay.com

Звичай італійців пити каву біля бару є не лише культурною особливістю, а також має цікаве підґрунтя.

В Італії пити каву стоячи біля бару – це не лише частина традиційної культури, але й спосіб зекономити. Це важливо, оскільки різниця в ціні може бути суттєвою.

Коли ви сидите за столиком у барах або кафе, особливо в туристичних зонах чи в центрі міста, вам часто нараховують додаткову плату за обслуговування, яка може досягати 8 євро на людину.

Це може суттєво збільшити загальну вартість вашого рахунку. Наприклад, у дорогих історичних кафе ви можете заплатити 12-15 євро за чашку кави з випічкою, пише Gastrotravel.club.

Проте, якщо ви вирішите випити каву стоячи біля бару, витрати будуть значно меншими. У такому випадку, замість 12-15 євро, ви можете заплатити лише 5-8 євро. Це економить гроші і дозволяє швидше насолодитися кавою, адже ви не затримуєтеся довго.

Щоб замовити каву біля бару, спочатку підходьте до каси, вітаєтеся і замовляєте каву, при цьому говорите "servizio al Banco" (сервіціо аль банко – обслуговування в барі). Після цього оплачуєте за каву, отримуєте чек (сконтріно – scontrino) і несете його до бару. Бариста підтвердить вашу оплату і ви зможете насолодитися кавою, стоячи біля бару.

Якщо ж ви обираєте обслуговування за столом (servizio al tavolo), процедура трохи інша. Вам не потрібно нічого оплачувати заздалегідь. Просто сідаєте за вільний столик і чекаєте, поки персонал прийме ваше замовлення. Ви можете затримуватися за столом стільки, скільки хочете, і сплатити рахунок, коли будете готові покинути заклад.

Що відомо про Gastrotravel.club?

Gastrotravel.club - це українська компанія гастрономічних турів до Європи «Їжа для розуму». Власниками є гастрономічні експерти та сомельє.

В акаунтах @tetiana_ostrogliad та @gastrotravel.club розповідають про гастротуризм, про навчання і бізнес у Європі, дають рецепти від шеф-кухарів, розповідаємо про екзотичні продукти. Також експерти публікують путівники та поради по країнах і регіонах, дають ідеї для подорожей.

Вас також може зацікавити:

Новини заразКонтакти