Не могли розв'язати навіть батьки: задача для 7-річних дітей "порвала" Мережу

Не усі з першого разу змогли розв'язати задачу правильно / Колаж: Главред, фото: pixabay

Іноді домашні задачі для школярів дивують навіть досвідчених математиків.

Виконання шкільних домашніх завдань іноді стає тягарем не лише для дітей, а й для їхніх батьків. Так і трапилось з Енджі Вернер. Як пише Mirror, вона була вкрай розчарованою, коли її дитина повернулася зі школи з складною задачею.

У соцмережах Енджі опублікувала фото завдання з математики своєї дитини. Сотні інших користувачів разом із мамою школярки почали ламати голову над відповіддю.

Текст задачі звучить так: "Для участі у виставці зареєструвалися 49 собак. Маленьких собак на 36 більше, ніж великих. Скільки маленьких собак було зареєстровано?"

Задача про собак / фото: teachermisery

Деякі користувачі припустили, що відповідь – 36. Один із них написав: "Я не математик, але, здається, це досить легко. Відповідь – 36, правильно?" Інший, доволі впевнений у собі, заявив: "Спочатку сказано: Є 49 собак, які зареєструвалися для участі'. Тож відповідь – 49".

Деякі люди пропонували інші варіанти відповіді, як-от 13, але це теж було неправильно. Можливо ви можете розв'язати цю задачу?

Бо декілька кмітливих користувачів таки знайшли правильну відповідь, а вона наступна: нехай кількість великих собак дорівнює x. Кількість маленьких собак = x + 36, тоді x + x + 36 = 49, 2x = 13, x = 6,5. Отже, кількість великих собак = 6,5. Кількість маленьких собак = 42,5, тож питання потребує уточнення.

Очевидно, що кількість собак не може бути 42,5, тому потім з'ясувалося, що задача була просто неправильно сформульована. Однак саме ця відповідь вважається правильною.

Що таке The Daily Mirror?

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Раніше ми розповідали головоломку, відповідь на яку дадуть тільки найрозумніші. У ній потрібно визначити, у якому чайнику більше чаю.

Також напередодні ми розповідали про оптичну ілюзію для найрозумніших. Щоб її визначити, треба знайти всі нулі серед С за 8 секунд. Якщо вам вдасться це зробити, у вас гострий зір та реакція.

Вас також може зацікавити:

Новини заразКонтакти