Не з цегли: з чого насправді будуть будинки в США - матеріали здивують

Чому в США не будують будинки із цегли - несподіване рішення / Колаж Главред, фото: pexels, УНІАН

У США будинки з цегли будують рідко через причини, що стосуються клімату, економіки та будівельних традицій. Главред з'ясував, з чого будують будинки у США.

Чимало американців надають перевагу сталі або дереву при будівництві будинків, адже ці матеріали мають ряд переваг порівняно із цеглою та каменем. Американка, авторка YouTube каналу "Wanted Adventure" вирішила дослідити, чому в Америці вкрай рідкро будують будинки з цегли.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про цікаві закони та правила в інших країнах світу, рекомендуємо наш матеріал: Штраф 1000 євро: чому в Швейцарії не можна змивати унітаз після 22:00.

Чому будинки в Америці будують не з цегли

За її словами, будинки в Америці будують з дерева, тому що в Америці багато дерева.

"Особливо, коли європейці вперше оселилися там з величезними лісами навколо, деревина була просто одним з найпоширеніших і легкодоступних ресурсів. Тож цілком логічно, що вони почали будувати будинки з нього. І коли ви починаєте робити щось одним способом, іноді ви просто застряєте в цьому способі", - робить висновок вона.

Блогерка також припустила, що будівельники, які будували будинки з дерева навчили наступне покоління будівельників, як будувати з такого ж матеріалу і, так далі.

"Американці також навчилися любити те, як виглядають дерев'яні будинки. В той час як в Європі розвиваються технології кладки", - вказує вона.

Дивіться відео про те, чому будинки в США не будуть з цегли:

Чи можуть будинки з цегли витримати торнадо

Вона також вказує на те, що часто чує у зв'язку з питанням про дерев'яні будинки в США, що якби в Америці будували будинки з каменю, як це роблять люди в Німеччині, то торнадо не руйнували б їх.

"Однак, для того, щоб дійсно побудувати будинок, захищений від торнадо, просто зробити будівлю з каменю, бетону, цегли, буквально взяти будівлю з бетону посеред Мюнхена і поставити її на Алеї Торнадо на шляху справді сильного торнадо, цього буде недостатньо", - сказала вона.

Блогер додає, що торнадо створюють дуже сильні вітри, і з цими вітрами вони піднімають величезні об'єкти, такі як автомобілі, вантажівки та автобуси, і кидають їх у повітря.

"Отже, торнадо-стійкі будинки потрібно будувати так, щоб вони витримували не лише сильний вітер, але й автобус, який летить на нього зі швидкістю 200 миль на годину, тобто близько 320 кілометрів на годину. Тож так, просто побудувати будинок з бетону або каменю не зробить його торнадо-стійким. Вам знадобиться спеціальний дизайн і спеціальні матеріали, вікна, двері, які могли б витримати автобус, що мчить на них зі швидкістю 320 і більше кілометрів на годину, і які могли б витримати тиск, що створюється цими вихровими вітрами", - йдеться у відео.

Крім того, це було б величезною справою і коштувало б чималих грошей, тому що Алея Торнадо дуже велика та навіть набагато більша за всю Німеччину.

Що відомо про YouTube-канал "Wanted Adventure"

"Wanted Adventure" - YouTube-канал, який веде блогерка на ім'я Дана. Дівчина у відео розповідає культурні відмінності між Німеччиною та США, а також про свій особистий досвід американця, який живе в Німеччині.

З чого будують будинки в Америці

Експерти із Abstract Masonry Restoration наголошують, що після Другої світової війни суспільні тенденції почали відходити від використання цегли в житловому будівництві через бажання споживачів середини століття мати заміські будинки, які естетично відрізнялися від міських аналогів. Крім того, зміни в будівельних нормах означали, що використання цегли більше не було обов’язковим, що означало менший попит на матеріал, а також на мулярів, необхідних для його встановлення.

"Поточний економічний ландшафт ще більше підкреслює цю зміну. На сучасному ринку житла мурування вже не є рентабельним варіантом. Використання сталі для будівництва є більш економною альтернативою порівняно з наймом мулярів, купівлею цегли та витратами на монтаж", - роблять висновок вони.

Економіст Джон Бінклі на форумі Quora зазначає, що цегла і камінь набагато дорожчі, набагато менш гнучкі та універсальні, особливо для майбутніх доповнень і модифікацій, не "забезпечують кращий захист", і навіть не служать довше в значущому або корисному сенсі.

"Каркасне будівництво дасть вам набагато більший будинок за ваш бюджет, ніж якби ви будували з цегли або каменю. Каркасні будинки, при належному догляді, служать нескінченно довго, а цегляні будинки також потребують догляду, який є надзвичайно дорогим. Каркасні будинки також набагато універсальніші, і їх набагато легше модифікувати в майбутньому, оскільки вподобання людей і технології змінюються", - пише він.

За його словами, у США змінилися вподобання щодо способу життя, так що, наприклад, люди більше не хочуть мати окремі кухні та їдальні (вони хочуть будинки "відкритої концепції" з багатофункціональними "великими кімнатами").

"Значне збільшення кількості електроприладів збільшило потребу в додатковій електропроводці. Такі вподобання можна легко реалізувати в універсальних каркасних будинках", - каже економіст.

Також, каркасні будинки також набагато легше ізолювати, тому вони краще справляються як з холодом, так і зі спекою, ніж цегляні або кам'яні.

Що таке Quora

Quora - це соціальний веб-сайт запитань і відповідей та онлайн-ринок знань зі штаб-квартирою в Маунтін-В'ю, штат Каліфорнія. Він був заснований 25 червня 2009 р. і став загальнодоступним 21 червня 2010 р. Користувачі можуть співпрацювати, редагуючи запитання та коментуючи відповіді, надані іншими користувачами. Станом на 2020 р. веб-сайт відвідували 300 мільйонів користувачів щомісяця, повідомляє Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Новини заразКонтакти