На дорогах з'явився незвичайний дорожній знак: що означають лінії та пів автомобіля

Що означає дорожній знак — багато ліній та пів автомобіля / Колаж: Главред, фото: УНІАН, en.m.wikipedia.org

У країнах Європи почали встановлювати новий дорожній знак, який можна описати як багато ліній та пів автомобіля.

Останніми роками на дорогах не тільки України, але й багатьох європейських країн, з'явилися нові дорожні знаки. Один із них – це знак, що зображає кілька горизонтальних ліній та половину автомобіля.

Як виглядає новий знак

Знак має вигляд трикутника з червоною облямівкою на білому фоні, всередині якого зображено горизонтальні лінії та пів автомобіля. Його функція – попередження водіїв про можливу небезпеку. Він, безсумнівно, належить до категорії попереджувальних знаків, які сповіщають про умови, що можуть загрожувати безпеці на дорозі.

Що саме він означає

Новий дорожній знак, який отримав офіційну назву та кодифікацію Р-33, був вперше впроваджений на дорогах Іспанії, пише Rtve.es. Його призначення – попереджати водіїв про обмежену видимість у конкретній місцевості. Обмежена видимість може бути зумовлена різними факторами, зокрема погодними умовами – туман, дощ, сніг, або дим від пожеж.

Де встановлюють цей знак

Переважно такий знак можна побачити на гірських дорогах або інших ділянках, де часто виникають умови з поганою видимістю через тумани або інтенсивні опади. Його головна мета – нагадати водіям про необхідність бути особливо обережними, знизити швидкість та бути готовими до несподіваних змін дорожньої обстановки.

В Україні еквівалента іспанському знаку P-33, який попереджає про обмежену видимість, немає. У нас є лише кілька знаків, що стосуються погодних умов, серед яких найвідоміший — це знак 1.17 "Боковий вітер".

Проте в Україні існує чимало інших дорожніх знаків, які попереджають про погану якість дорожнього покриття. Наприклад, знаки від 1.10 до 1.16 попереджають про різні види перешкод на дорозі (нерівна дорога, вибоїна, пагорб, викид каміння, небезпечне узбіччя, слизька дорога тощо).

Як діяти після побаченого знаку

Якщо ви побачили знак "Р-33", це сигнал до того, що потрібно зменшити швидкість та бути готовим до можливих перешкод на дорозі. Водіям також рекомендується вмикати ближнє світло фар. Якщо ж видимість стає критично поганою, варто скористатися протитуманними фарами. Такі дії допоможуть забезпечити безпеку не лише водієві, але й іншим учасникам дорожнього руху.

Що таке ПДР?

Правила дорожнього руху - звід правил, що регулюють обов'язки учасників дорожнього руху (водіїв транспортних засобів, пасажирів, пішоходів тощо), а також технічні вимоги, що висуваються до транспортних засобів, для забезпечення безпеки дорожнього руху, повідомляє "Вікіпедія".

Читайте також:

Новини заразКонтакти