Чи можна купатись під час застуди: відомий лікар дав несподівану відповідь

Чи можна купатись під час застуди - що буде якщо митись під час грипу / Колаж Главред, фото: ua.depositphotos.com

Главред з'ясував, чи можна приймати душ або ванну при підвищеній температурі та застуді.

Купатись або приймати душ при застуді та підвищеній температурі може бути необхідно для особистої гігієни та зняття дискомфорту, але це має бути зроблено обережно.

Основні правила купання при застуді

Водночас, лікар-педіатр Євген Комаровський наголошує на тому, що якщо ваша дитина хоче купатися, хоче купатися, то з імовірністю, що наближається до 100%, їй купатися можна.

"Насправді, коли дитині погано, коли вона реально хвора, їй купання не приносить приємних відчуттів, і вона купатися не хоче. Прислухайтеся до дитини і не змушуйте врешті-решт витерти піт, помити руки, вмити обличчя. Помити ділянку геніталій можна без якихось грандіозних ванн і насильства над дитиною", - вказує він у своєму ролику на YouTube.

Крім того, за словами лікаря, помірне шмигання носом і температура до 37,5 у дорослої людини або дитини за помірно порушеного або взагалі не порушеного загального стану зовсім не дає приводу відмовлятися від купання.

Дивіться відео про те, чи можна купатись при застуді:

"Купання це такий помірний еквівалент парової інгаляції. Це привід посидіти у ванній кімнаті й подихати повітрям зі 100%-ю вологістю. Купання у великій ванні або навіть душ це чудовий привід додатково промити ніс. Виходячи з цих позицій, купання під час хвороби, коли стан не дуже порушений, може бути навіть прекрасною процедурою, що сприяє одужанню", - наголошує лікар.

Кому не можна купатись при застуді

Вам також може бути цікаво:

Новини заразКонтакти