Мало хто здогадується: що означає помаранчева крапка на екрані телефону

Помаранчева крапка на екрані / колаж: Главред, фото: pixabay, LADbible

На екрані телефону часто можна побачити помаранчеву або зелену крапку.

Мабуть, багато хто помічав на своєму телефоні помаранчеву крапку на екрані. Однак, не всі здогадуються, що вона означає, пише LADbible.

Чому з’являється помаранчева крапка на екрані телефону

Завдання помаранчевої крапки – сповістити користувача про те, що мікрофон телефону використовується одним із додатків.

«Помаранчева крапка у верхній частині екрана вашого телефону означає, що одна з програм, які зараз використовуються на вашому iPhone, використовує мікрофон, тобто вловлює все, що ви говорите», - пише видання.

Інколи буває так, що помаранчева крапка з’являється тоді, коли ви не робили нічого, що вимагало б використання мікрофона. Однак хвилюватись не варто. Найпоширенішим поясненням є те, що ви використовували додаток, про який забули.

Як прибрати помаранчеву крапку з екрану

Якщо ви не знаєте, яка програма може використовувати ваш мікрофон, то почніть закривати програми, доки крапка не зникне.

Якщо це не спрацює, вимкніть телефон, а тоді увімкніть його знову.

Що означає зелена крапка на екрані телефону

Якщо на екрані з'являється зелена крапка, це означає, що програма використовує камеру телефону, а також може використовувати мікрофон.

Що відомо про LADbible Group Limited?

LADbible Group - британський цифровий видавець. Медіа-бренди LADbible Group мають аудиторію, що наближається до мільярда, з 262 мільйонами підписників у всьому світі на основних платформах соціальних мереж.

Компанія публікує оригінальні і придбані матеріали, включаючи редакційні, відео та документальні матеріали, деякі з яких транслюються в прямому ефірі. Їхній вміст охоплює розваги та інтерв’ю зі знаменитостями, а також новини та поточні події, пише Вікіпедія.

Читайте також:

Новини заразКонтакти