Кому категорично не можна їсти яйця: лікарі дали остаточну відповідь

Кому не можна їсти яйця - лікарі дали остаточну відповідь / Колаж Главред, фото: pexels

Главред з'ясував, кому категорично не можна їсти курячі яйця та до яких наслідків для здоров'я це може призвести.

Курячі яйця вважаються одними з найбільш поживних продуктів, оскільки вони містять велику кількість поживних речовин, які необхідні для здоров'я. Однак, деяким людям лікарі не рекомендують споживати яйця з різних причин. Про це розповіла дієтолог Олена Соломатіна

Кому не можна їсти курячі яйця - 5 причин

Дієтолог Олена Соломатіна також наголосила, що яєчні жовтки мають жовчогінну дію, тому не варто сильно переживати про жовчнокам’яну хворобу.

«При кислотному рефлюксі яйця категорично не протипоказані, головне не їсти їх перед сном (найпізніше за 3 години до сну). Це пов’язано з тим, що в горизонтальному положенні підвищується ризик викиду кислоти в стравохід. Дітям не можна давати яйця до року, а після року не більше чверті жовтка», – пояснює лікар.

Якщо не перетворювати поїдання яєць на спосіб життя, ви отримаєте з них усю необхідну користь, а шкоди - ні. Для більшості людей курячі яйця є добре збалансованим джерелом білка та інших корисних поживних речовин, але якщо у вас є алергія або медичні проблеми, котрі обмежують споживання яєць, вам, можливо, слід уникати їх або обмежити кількість споживаних.

Вам також може бути цікаво:

Новини заразКонтакти