Якою має бути температура в морозилці: нюанс, який збереже продукти

Якою має бути температура в морозильній камері / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Морозильна камера - корисна річ для зберігання продуктів протягом тривалого часу, а також для збереження їх смакових якостей.

Щоб уникнути розмноження бактерій, а продукти зберігались довше - морозильну камеру потрібно правильно налаштувати, пише sante+.

Якою має бути температура в морозильній камері

Для правильного заморожування продуктів ідеальна температура в морозильній камері повинна становити -18°C.

Вам також може бути цікаво: Як легко розморозити морозилку: з 2-ма хитрощами зробити це набагато простіше.

Крім того, деякі моделі морозильних камер мають функцію швидкого заморожування, яка запобігає псуванню продуктів через коливання температури. Ви можете використовувати цю функцію протягом декількох годин, за умови, що ви не забудете встановити оптимальну температуру.

Як дізнатися, чи правильно встановлено температуру в морозильній камері

Найпростіший спосіб переконатися, що у морозильній камері встановлена правильна температура - перевірити терморегулятор на приладі. Більшість сучасних морозильних камер мають регулятори температури, які дозволяють встановлювати потрібну температуру. Однак іноді вони можуть бути встановлені неправильно.

Як перевірити налаштування термостата:

Чи може температура в морозильній камері бути занадто низькою

Морозильна камера ніколи не буває занадто холодною. Ви можете встановити в ній ще нижчу температуру, ніж -18°C.

«Більшість рекомендацій зосереджені на температурному діапазоні, але насправді не існує занадто низької температури для морозильних камер», - пояснює дослідник мікробіології Джейсон Тетро.

Однак, варто підкреслити, що дуже холодна морозильна камера просто означає, що для розморожування льоду знадобиться більше часу.

«Якщо ви встановите в морозильній камері температуру нижче -18°C, це, швидше за все, збільшить ваш рахунок за електроенергію через додаткове споживання електроенергії», - пояснює експерт з питань домогосподарства Даніель Один.

Як підтримувати оптимальну температуру в морозильній камері

  1. Дайте продуктам охолонути, перш ніж прибирати їх у морозилку. Залишки їжі, які ще теплі, можуть швидко нагріти обмежений простір у морозильній камері. Це може призвести до швидкого розмноження бактерій на продуктах. Щоб захистити весь вміст морозильної камери, дайте продуктам трохи охолонути, перш ніж викладати їх.
  2. Перевірте ущільнювачі дверей. Ущільнювачі на дверцятах холодильника мають важливе значення для підтримання низької температури всередині та високої зовні. Якщо один з цих ущільнювачів протікає, холодне повітря може виходити назовні. Як наслідок, охолодження морозильної камери може стати складнішим, а рахунок за електроенергію може зрости.
  3. Обмежте кількість разів, коли ви відчиняєте дверцята морозильної камери. Якщо ви відчиняєте дверцята морозильної камери кілька разів, то при кожному відкриванні тепле повітря потрапляє всередину, а холодне виходить назовні. Це може негативно вплинути на роботу морозильної камери.
Як довго зберігаються овочі та фрукти в холодильнику / Інфографіка: Главред

Santé+ Magazine

Santé + Magazine - це журнал, що спеціалізується на порадах по дому та невеликих порадах для повсякденного життя, журнал, який вже більше десяти років є частиною франкомовного ландшафту друкованих ЗМІ. Спочатку журнал був доступний у друкованому вигляді, але згодом вийшов у цифровій версії.

Читайте також:

Новини заразКонтакти