Як обрати якісне вершкове масло в магазині: експерт розповіла про поширений міф

Як обрати якісне масло в магазині - на що вказує жирність масла / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Главред з'ясував, як обрати якісне вершкове масло в магазині та, що насправді означає відсоток жирності, зазначений на упаковці.

У магазинах представлені товари багатьох масловиробників, і буває важко визначити, які продукти є якісними. Важливо знати, як готується масло та яка жирність продукту повинна бути чітко вказана на упаковці. Ми часто чуємо, що «справжнє» масло повинно мати жирність не менше 82%, однак чи це справді так? Про це розповідає експерт із харчування Олена Ковальчук.

Вона наголошує на тому, що не можна порівнювати вершкове масло, спред та маргарин, адже це різні продукти.

"Варто розуміти, що масло з відсотком жирності менше 82% це не спред. Спред - це масло виготовлене з суміші молочних та рослинних олій і саме так зазначено на етикетці", - вказує вона у своєму Instagram. Але як же тоді отримують масло менше 82%?

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, що буде, якщо їсти вершкове масло кожного дня, рекомендуємо наш матеріал: Ось що відбувається з організмом, коли ви щодня їсте масло.

Як готують масло

За словами експерта із харчування, вершкове масло виготовляється з вершків, які по суті, є густим молоком, просто в ньому менше води. В коров’ячому молоці 88-89% води, а все інше - білки, жири та вуглеводи

"Вершкове масло отримують кількома способами, але загальна суть одна - треба зменшити кількість води і відділити жир. В результаті у вас залишається багато жиру, трохи білку та вуглеводів (останні 2 також втрачаються з водою). Таким чином, чим більше води ви приберете, тим більше буде відсоток жиру, який залишиться в вершках, а тобто у вашому майбутньому маслі. Тож, якщо менше відсоток жиру, то там просто більше води", - наголошує Олена Ковальчук.

Таке масло відрізняється за «поведінкою» так як є більш водянистим, але це все ще вершкове масло

Що може міститись в маслі

У вершковому маслі може міститись:

Як вибрати якісне масло

Імунолог Даша Литовченко підкреслює у своєму Instagram, що у маслі з меншим відсотком жиру може не бути шкоди. Основний ризик полягає у тому, що можна натрапити на низькоякісний продукт, де виробник підробив масло. ⠀У виборі масла вона рекомендує звернути увагу на ДСТУ:

Для визначення якісного вершкового масла в магазині зверніть увагу на такі загальні рекомендації:

Звертайте увагу на ці ознаки, щоб отримати якісний продукт.⠀

Дивіться відео про те, як визначити якісне масло:

Вам також може бути цікаво:

Новини заразКонтакти