Як зробити дуже міцні мильні бульбашки: триматимуться максимально довго

Як зробити дуже міцні мильні бульбашки/ колаж: Главред, фото: unsplash.com, скрін

Є кілька способів, як зробити розчин для мильних бульбашок, щоб вони трималися дуже довго.

Запускати мильні бульбашки люблять не тільки діти, а й багато дорослих. Але не усі знають, як зробити мильні бульбашки в домашніх умовах так, щоб вони трималися максимально довго.

Радимо також прочитати матеріал: Як очистити срібло від чорноти: біохімік назвав найпростіший спосіб відновлення

Вчителька онлайн-школи "Альтернатива" Марія Парецька розповіла про два способи, як зробити розчин для мильних бульбашок, щоб вони не лопалися.

Вона зазначила, що для того, щоб приготувати мильні бульбашки, існує багато рецептів. Деякі компоненти забезпечують в’язкість, інші надають колір.

1. Класичний рецепт мильних бульбашок

Згідно з класичним рецептом мильних бульбашок потрібно взяти близько 100 мл рідкого мила, 20 мл води. Все це потрібно добре перемішати.

"Секрет такого рецепту у настоюванні – коли склад настоїться упродовж 2 годин, бульбашки не лопатимуться 5-7 секунд", – зазначила Парецька.

2. Рецепт мильних бульбашок з гліцерином

Інший рецепт містить гліцерин. До рецептури входять 2 столові ложки гліцерину. Рідини в цьому випадку знадобиться 0,5 літра, а рідкого мила достатньо взяти 50 мл. Знову ж склад має настоятися упродовж 2 годин.

"Придбати гліцерин можна у будь-якій аптеці. Суть використання гліцерину в тому, щоб зробити бульбашку міцною і довготривалою", – сказала вчителька.

Дивіться відео про те, як зробити дуже міцні мильні бульбашки:

Вас також може зацікавити:

Новини заразКонтакти