Як спілкуватися з невісткою, навіть якщо стосунки давно зруйновані: дієві поради

Сварки між свекрухою і невісткою / Колаж Главред, фото скріншот YouTube (Marriage Realities)

Пам'ятайте, що невістка - це вибір вашого сина і спробуйте знайти щось спільне між вами.

Проблема спілкування свекрухи і невістки - не унікальна і відома здавна. Хтось спілкується з родичкою внатяжку, а інші зовсім не говорять. Незважаючи на ступінь занедбаності стосунків, їх можна налагодити, а як - читайте нижче.

Причини сварок

Зазвичай конфлікт виникає через особисті бажання однієї зі сторін спробувати впливати на іншу. Свекруха має чітке уявлення про те, якою має бути ідеальна дружина для її сина, і очікує, що невістка буде відповідати цьому образу. З іншого боку, невістка також сподівається побачити у свекрухи певні якості характеру, які вона вважає важливими для свого чоловіка. Різниця в їх очікуваннях призводить до невдоволення один одним, що, в кінцевому підсумку, може викликати конфлікт.

Також подумайте про те, чому ви насправді не любите невістку, адже в причині криється відповідь на питання - "що робити з цим". Можливо вам не вистачає залученості в сім'ю або ж вам не приділяють достатньо уваги, не підтримують і не прислуховуються.

Як себе вести, щоб помиритися з невісткою

Якщо ваша невістка не хоче спілкуватися, це може викликати занепокоєння і напругу в сім'ї. Важливо підходити до цієї ситуації з розумінням і терпимістю.

Ось деякі кроки, які ви можете зробити:

Більше про психологію:

Новини заразКонтакти