Як обігріти квартиру без світла та опалення: найкращі та перевірені методи

Чим опалювати квартиру, якщо немає електрики - як дешево обігріти дім / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Життя в умовах, де відсутні електрика, тепло та газ, може бути справжнім випробуванням, але є способи обігріти квартиру навіть в таких складних обставинах.

Ви дізнаєтесь:

Як обігріти квартиру або будинок без електрики? Це питання стає актуальним під час тривалих відключень світла, особливо взимку. Завдяки винахідливості українців і сучасним технологіям є кілька дієвих способів зберегти тепло в приміщенні. Про те, чим опалювати квартиру, якщо немає електрики йдеться у сюжеті "ТСН".

Як можна обігріти квартиру без обігрівача

Як розповідають експерти, сучасні павербанки можуть мати функцію підігріву.

«Це контейнер з акумуляторами, які можуть бути джерелом тепла. Павербанк можна покласти під ковдру для додаткового тепла», – зазначають фахівці. Ціна таких пристроїв варіюється від 500 грн.

Чим можна обігріти будинок без електрики

Ще одним ефективним і доступним способом обігріти приміщення є саморобний обігрівач із металевої труби (довжина до 1,5 метра, діаметр – 120 мм) та кулера з материнської плати на 12 вольтів. Суть роботи пристрою полягає в нагріванні труби на газовій плиті, після чого підключений кулер розподіляє тепле повітря по кімнаті.

«Цей простий у виготовленні пристрій допоможе зігрітися навіть за відсутності електрики, але його обов'язково слід використовувати під наглядом через пожежну небезпеку», – наголошують експерти.

Дивіться відео про те, чим можна гріти квартиру:

Як дешево обігріти квартиру

Для короткочасного обігріву можна використовувати хімічні грілки, що нагріваються до 40-65 градусів і тримають тепло до трьох годин.

«Цей пристрій дуже компактний, його легко носити в кишені або сумці. Грілка запускається через контакт з повітрям і швидко нагрівається», – додають експерти.

Які обігрівачі працюють без електрики

Якщо у вашій оселі є газопостачання, газові пальники можуть стати надійним джерелом тепла. Вони працюють на пропан-бутані і можуть використовуватися всередині приміщень за наявності достатньої вентиляції.

Зазначається, що конструкція газового пальника досить проста - всередині металевого корпусу пальника встановлений керамічний елемент, крізь який проходить газ і згорає, випромінюючи інфрачервоне світіння. У процесі роботи пальника відсутнє відкрите полум'я, його безпечно використовувати в будинку.

«Температура нагріву досягає 1000 градусів, тому обігрівач потрібно використовувати обережно», – попереджають фахівці.

Що таке ТСН?

ТСН (Телевізійна Служба Новин) — щоденна інформаційна телепрограма новин каналу «1+1» виробництва «1+1 Media». ТСН є однією з найпопулярніших програм новин в Україні. У грудні 2012 року програма встановила абсолютний рекорд, здобувши частку аудиторії 31,5 %. Це означає, що майже третина глядачів в Україні дивилася випуски ТСН, пише Вікіпедія.

Як можна утеплити квартиру зсередини - як утеплитися взимку у квартирі

Професійний мандрівник Олександр Крецький в ефірі "Суспільного" поділився своїми практичними порадами, заснованими на досвіді виживання у польових умовах про те, як вижити в квартирі без опалення, газу та електроенергії.

«Близько 35% тепла ми втрачаємо через негерметичні вікна», — зазначає Олександр Крецький.

Він радить заклеїти вікна будівельним скотчем або іншими ущільнювачами, щоб зменшити втрати тепла. Вдень, особливо коли світить сонце, штори краще знімати, щоб сонячні промені обігрівали кімнату. Увечері, навпаки, слід закривати вікна, щоб зберегти тепло.

Також варто звернути увагу на щілини під дверима, які можуть пропускати холодне повітря. Їх потрібно додатково ущільнити, щоб уникнути втрат тепла.

Як підготуватись до опалювального сезону / Інфографіка: Главред

Як загрітись без опалення і світла

Олександр радить застосовувати принцип багатошаровості в одязі

«Ми одягаємо кілька шарів одягу, що дозволяє краще зберігати тепло», - радить він.

У разі сильного холоду вдома можна використовувати намет або створити його аналог, накривши стіл ковдрами. Це допоможе підвищити температуру у вашому «імпровізованому наметі» на кілька градусів порівняно з загальною температурою в кімнаті.

Дивіться відео про те, як загрітись без опалення і світла:

Як зробити, щоб було тепло спати без світла

Для ефективного сну в холодних умовах важливо забезпечити собі тепле спальне місце. Олександр радить використовувати туристичні килимки або матраци, щоб створити бар'єр між тілом і холодною підлогою. Якщо немає спальних мішків, ковдри також можуть бути ефективним рішенням.

Як обігріти квартиру без газу та світла

Відсутність газу та електрики не означає, що неможливо приготувати їжу. Крецький радить використовувати портативні газові плитки або пальники на балонах.

«Ось така портативна газова плитка дозволяє легко приготувати їжу навіть в екстремальних умовах»", - радить він.

Для освітлення квартири Олександр рекомендує використовувати ліхтарики, павербанки або світлодіодні стрічки. Їх можна підключити до автомобільного акумулятора, що забезпечить довготривале і яскраве світло. Він також радить використовувати термос для зберігання теплих напоїв, які допоможуть зігрітися у холодну ніч.

Вам також може бути цікаво:

Новини заразКонтакти