Як не можна зберігати таблетки: медик назвав дуже поширену помилку

Завідувач аптеки розповів, як правильно зберігати ліки/ колаж: Главред, фото: скрін, unsplash.com

Варто знати основні помилки, як не можна зберігати ліки. Неправильне зберігання медикаментів може вплинути на їхню якість.

Правильне зберігання ліків вдома – це дуже важливо для збереження їхньої якості. Часто можна почути, що ліки потрібно зберігати у холодильнику. Але чи справді це так? І чи усім медикаментам підійдуть саме такі температурні умови?

Радимо також прочитати матеріал: Помітити парасольку серед страусів за 11 секунд зможуть одиниці: складна загадка

Завідувач аптеки №7 КП "Фармація" Олександр Ломака у коментарі 24 каналу розповів, як правильно зберігати ліки і чи можна зберігати ліки на дверцятах холодильника.

За його словами, як і де зберігати медикаменти, залежить зокрема і від розміру аптечки та умов вдома. Головне – щоб це було прохолодне і недоступне для дітей місце.

"По-перше, аптечку не можна ні в якому разі зберігати на кухні. Тому що на кухні готується їжа, відповідно там підвищена вологість і підвищена температура, і для ліків це шкідливо. Стандартні умови зберігання медикаментів – не вище 25 градусів. Тобто аптечку треба зберігати десь у кімнаті або у спальні. Але щоб усі знали, де вона лежить, крім дітей", – наголосив він.

Також медик зауважив, що не обов’язково зберігати усі ліки в холодильнику. Перед тим, як класти до аптечки чи до холодильника медикаменти, потрібно прочитати інструкцію, а саме розділ "Умови зберігання".

"Не можна зберігати аптечку біля батареї, біля інших опалювальних приладів, на підвіконні, де є пряме сонячне світло, від якого ліки можуть нагрітися. Також не можна зберігати на балконі, де взимку можуть бути мінусові температури", – зазначив завідувач аптеки.

Дивіться відео, як правильно зберігати ліки:

Вас також може зацікавити:

Новини заразКонтакти