Експерти закликали водіїв терміново прибрати опале листя з машини: в чому причина

Експерти закликали прибрати опале листя з машини - в чому причина / Колаж Главред, фото: pexels

Експерт з миття автомобілів попередив водіїв, що опале листя може призвести до серйозного знебарвлення та іржі автомобілів, якщо не вжити заходів.

Експерт з автомобільної хімії попередив водіїв про поширену осінню проблему пов'язану із впливом опалого листя на автомобіль. Лорен Фікс веде канал Car Coach Reports на YouTube і регулярно знімає відео, в яких дає поради, що допоможуть автомобілістам уникнути ненавмисного пошкодження свого транспортного засобу.

Виступаючи на американському каналі Weather Channel, Лорен порекомендувала водіям обов'язково прибирати опале листя з автомобіля, попередивши, що воно може легко пошкодити лакофарбове покриття, преедає Express.

«Коли листя осідає на фарбу, воно містить кислоту, яка може прорізати прозоре покриття. Отже, якщо у вас є гарний, абсолютно новий автомобіль або, можливо, старіший транспортний засіб, і ви паркуєте його на під'їзній дорозі або десь на стоянці, і бачите купу листя на машині, ви маєте прибрати його з машини", - зазначає експерт.

Вона пояснює, що при купівлі нового автомобіля, красиві лакофарбові покриття мають прозорий шар зверху.

"Коли це прозоре покриття пошкоджується, це псує гарний колір фарби і впливає на вартість перепродажу вашого автомобіля», - вказує вона.

На заводі на всі автомобілі наносять спеціальне прозоре покриття, яке допомагає захистити лакофарбове покриття від подряпин та вицвітання під впливом погодних умов.

Хоча це покриття, як правило, дуже міцне і слугує стільки ж, скільки й автомобіль, на який воно нанесене, невелика кількість кислоти, що міститься в таких предметах, як листя, може призвести до його руйнування.

Як наслідок, автомобілі, які тривалий час контактують з осіннім листям, можуть мати ризик вицвітання або нерівномірного покриття, або навіть більший ризик появи іржі та корозії.

Лорен підкреслила, що водії, які нехтують листям на кузові світлих автомобілів, можуть також виявити різнокольорові плями, які важко видалити.

«Якщо у вас біла машина або щось світліше, ви можете не помітити цього, поки не помітите маленьку червону або зелену пляму, яку не зможете відтерти. Чим більше ви будете терти її паперовим рушником чи серветкою, тим більше ви почнете прорізати захисне прозоре покриття», - попереджає вона.

Щоб запобігти псуванню зовнішнього вигляду автомобіля від опалого листя цієї осені, Лорен рекомендує всім автомобілістам регулярно наносити шар воску.

«Найкращий спосіб захистити фарбу - нанести хороший шар воску. Якщо ви не знаєте, як наносити віск на автомобіль, ви можете відвезти його в автомайстерню, де вам це зроблять. Керамічне покриття або захист лакофарбового покриття, яке я наношу на свої автомобілі, також допоможе. Але якщо у вас є захист лакофарбового покриття або керамічне прозоре покриття, це дійсно найкраще, що ви можете зробити», - радить вона.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вам також може бути цікаво:

Новини заразКонтакти