Доводять до шаленства: які людські звуки подобаються котам - точна відповідь

Улюблені звуки кішок - які людські звуки подобаються кішкам / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Коти мають особливі звукові вподобання, і серед них є сім основних звуків, які допомагають їм відчувати себе комфортно та спокійно.

Коти мають надзвичайно чутливий слух, і деякі звуки здатні привернути їхню увагу або заспокоїти. Зооексперти просвітницької ініціативи "AnimalWised" у відео на YouTube розповіли, які звуки подобаються котам.

Які людські звуки подобаються кішкам - які слова подобаються кішкам

Більшість котів миттєво реагують звук "кс-кс". Вважається, що вони пов'язують його з позитивною взаємодією або ж воно імітує рухи потенційної здобичі.

"Коти розпізнають цей звук як початок контакту, часто асоціюючи його з отриманням їжі або ласки,"- зазначають експерти.

Які звуки краще чують кішки

Коти мають схильність реагувати на звуки високих частот, подібні до тих, які видають гризуни чи комахи. Як пояснюють експерти, їхня здатність чути до 85 кілогерців дозволяє швидко виявляти джерела таких шумів.

Який звук заспокоює кішок

Котяче муркотіння пов'язане з розслабленням і відчуттям комфорту, але також може використовуватися для зняття стресу.

"Муркотіння відіграє важливу роль у комунікації як кошенят, так і дорослих котів, особливо у випадках невпевненості чи страху", - вказують фахівці.

Який голос подобається кішкам

Власний голос господаря, зокрема тон і ритм, може заспокоїти кота. Якщо кіт перебуває в стресі, звучання вашого голосу може створити відчуття безпеки. Спеціалісти зазначають, що зміни у вашому настрої, такі як злість чи тривога, також впливають на поведінку тварини.

Дивіться відео про те, який голос подобається кішкам:

Як коти реагують на музику - яку музику люблять слухати коти

Музична терапія для котів стає популярною через здатність музики знижувати тривожність.

"Коти надають перевагу мелодіям із тихим темпом та низькими частотами, тому класична музика є чудовим вибором для релаксації", - роблять висновок вони.

Як коти чують коли їм сиплять їсти

Коли на кухні смажиться м'ясо або відкривається упаковка з кормом, коти одразу спрямовують свою увагу на джерело цих звуків.

"Характерні звуки їжі асоціюються у котів з моментом годування, тому вони викликають велику цікавість", - йдеться у відео.

Як зацікавити кота

Тихе шурхотіння листя, шум води або крил птахів можуть зацікавити котів і навіть активізувати їхні мисливські інстинкти.

"Коти, навіть домашні, продовжують проявляти поведінкові реакції на природні звуки, оскільки це закладено на генетичному рівні", - пояснюють спеціалісти.

Що відомо про AnimalWised

AnimalWised - це освітницька ініціатива, заснована у 2015 році з метою просвіти користувачів щодо різноманітних питань, пов'язаних з тваринами. До команди проекту входять журналісти, ветеринари, етологи та зоопсихологи, які мають пристрасть до тварин у всіх їхніх проявах. Мета AnimalWised - створити ресурс, де користувачі можуть досліджувати різні аспекти тваринного світу. Водночас, зазначається, що інформація, яку надають фахівці AnimalWised має виключно інформативний характер і не замінює професійну консультацію, необхідну для надання допомоги конкретній тварині.

Вам також може бути цікаво:

Новини заразКонтакти