Дідовський лайфхак з дитинства: чому якщо кусати батарейку, вона працює

Чому якщо кусати батарейку вона працює / колаж: Главред, фото: скріншот

Главред розповість, як працює батарейка і чому укус може продовжити її життя.

Батарейки - предмет, яким користується практично кожен. Багато людей ще з дитинства пам'ятають старий лайфхак, який допомагає відновити роботу батарейки, якщо її вкусити. Ми розповімо, як батарейки впливають на людину і навіщо їх гризти.

Чому якщо кусати батарейку вона працює

Старий, але перевірений лайфхак: якщо вкусити або пом'яти батарейку, вона продовжить свою роботу. Однак мало хто знає, чому так відбувається. Насправді, пояснити це явище досить просто.

Батарейка містить в собі електроліт і гідроксид марганцю. Коли гідроксид марганцю накопичується, доступ електроліту всередині крупинок на поверхні батарейки блокується і тоді батарейка перестає працювати. Коли людина кусає або мне батарейку, частина крупинок ламається і електроліт вступає в реакцію із залишком діоксиду марганцю, чим продовжує роботу батарейки.

Чи можна гризти батарейки

Мало хто знає, як батарейки впливають на людину, проте важливо знати, що те, чим наповнена батарейка - досить небезпечно для людини і будь-яких інших живих істот. Саме через це батарейки категорично не варто викидати з побутовим сміттям. Виходить, кусати батарейки краще не варто, а ще важливіше - стежити, щоб ними не гралися і не проковтнули маленкі діти. В іншому випадку - необхідно якомога швидше звернутися до лікаря.

Також вам може бути цікаво:

Новини заразКонтакти