Навіть сліду не залишиться: як позбутися павуків у будинку

Як вигнати всіх павуків із дому підручними засобами / Колаж: Главред, фото: flickr

Власники будинків часто задають питання, як вигнати павуків з дому, адже ці комахи доставляють чимало дискомфорту, однак вихід є.

Павуки в домівці - явище досить поширене, особливо в холодну пору року. Багато хто не знає, що робити, якщо в будинку дуже багато павуків. Однак існує декілька методів позбутися їх раз і назавжди.

Окрім боротьби з павуками вас може зацікавити: чого найбільше бояться голуби: забудуть дорогу на ваш балкон.

Як пише Forbes, для початку варто розібратися, чому з'являються павуки в будинку. Одним з головних факторів їх появи є комахи, адже це основне джерело їжі для павуків. Тому вони і проникають у будинок для підживи. Однак є кілька інших факторів, які можуть "заманювати" павуків у ваш дім, такі як: фрукти, тепло, вода, темрява, тощо.

Коли з появою цих комах у будинку стає все зрозуміло, важливо знати, чим небезпечні павуки в домі. Насправді більшість домашніх павуків нешкідливі для людей, але ви повинні бути в курсі, як виглядає Чорна Вдова або Коричневий Відлюдник, оскільки їхні укуси дуже токсичні. Ці павуки частіше зустрічаються в теплішому кліматі, наприклад, на півдні. Якщо ви бачите їх у себе в домі, викликайте спеціаліста.

Отже, якщо ви вирішили позбуватися павуків, у виданні радять кілька дієвих способів. Ефірна олія перцевої м'яти або евкаліпта - саме те, чого бояться павуки у домі. Люди вважають ефірні олії заспокійливими, але не павуки. Вони ненавидять запахи м’яти та евкаліпта і зроблять усе можливе, щоб уникнути його. Тому розпиліть суміш олій з водою скрізь, звідки, на вашу думку, павуки можуть потрапити у ваш дім.

Лимон і вода це теж те, що ненавидять павуки. Тому вичавіть лимон у пляшку з розпилювачем, струсіть, а потім розпиліть. Ви також можете використовувати ефірну олію лимона або іншу олію з сімейства цитрусових — павуки теж не люблять цитрусові.

Ще одним методом позбутися павуків є застосування харчової соди. Ви можете посипати нею скрізь, де побачите павуків, і вони почнуть уникати цих місць. Однак будьте обережні з тим, скільки ви розносите соду по дому. Велика кількість харчової соди може бути токсичною для домашніх тварин, якщо вони її проковтнуть.

Що відомо про Forbes

Forbes - американський діловий журнал, заснований у 1917 році, з 2014 року належить гонконгській інвестиційній групі Integrated Whale Media Investments, повідомляє Вікіпедія.

Forbes.com є частиною Forbes Digital, підрозділу Forbes Media LLC. До холдингу Forbes також входить частина RealClearPolitics. Разом ці сайти охоплюють понад 27 мільйонів унікальних відвідувачів щомісяця. Сайт Forbes.com працює під гаслом "Домашня сторінка для світових бізнес-лідерів" і в 2006 році був визнаний найбільш відвідуваним бізнес-сайтом у світі.

Forbes.com використовує "модель дописувачів", в якій широка мережа "дописувачів" пише і публікує статті безпосередньо на сайті.

У 2020 році Forbes отримав нагороду Webby People's Voice Award у номінації "Бізнес-блог/сайт".

Інші новини про павуків, які можуть вас зацікавити:

Новини заразКонтакти