Що означає слово "прескевю": мало хто знає справжнє значення

Що означає слово "прескевю"/ колаж: Главред, фото: unsplash.com, скрін

З таким явищем стикається багато хто, але лише одиниці знають термін, яким воно називається.

Чи бували у вас такі випадки, коли якесь слово буквально крутилося у вас на язиці, а пригадати його не вдавалося? Напевно, з таким явищем принаймні раз в житті стикалися багато людей. Але не усі знають, що на позначення такого явища існує спеціальний термін, який прийшов до нас з одної з іноземних мов.

Радимо також прочитати матеріал: З’являється отрута, що може вбити: чи можна їсти консервацію, яка здулася

Автор і ведуча програми "Правильно українською" на "Радіо Трек" Ольга Багній пояснила, як називається таке явище, і розповіла, чи є в українській мові відповідник до цього іноземного слова.

"Чи буває у вас таке, що ви хочете згадати якесь слово, а не можете? Воно крутиться на язиці, а згадати не можете. Це явище називається "прескевю". Слово французьке, але дехто вже пропонує українські відповідники, і це слово "майжезгад". У словниках його немає, але чом би й ні?", – зазначила Ольга Багній.

Дивіться відео з поясненням, що означає слово "прескевю":

@sametak1064 У вас буває таке, що слово крутиться на язиці, а згадати не можете? Це називається… #правильноукраїнською#мова#українськамова#українськийтікток♬ оригінальний звук - Правильно українською

Хто така Ольга Багній?

Ольга Багній – автор і ведуча програми "Правильно українською" та ще двох радіопрограм на "Радіо Трек". Веде TikTok-канал про українську мову.

Раніше Ольга Багній розповіла, що означає "ні Богові свічка, ні чортові кочерга". У наш час цей вислів використовується рідше, тому не усім відоме його точне значення.

Також раніше Ольга Багній розповіла, як сказати українською "газировка". Неправильно казати "газіровка" – в українській мові такого слова немає.

Вас також може зацікавити:

Новини заразКонтакти