Що робити, якщо пригорає сковорода з антипригарним покриттям - лайфхаки

Що робити, якщо пригорає сковорода з антипригарним покриттям / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Якщо хочете, щоб антипригарна сковорідка прослужила вам довго і зберігала свої властивості, використовуйте дерев'яне, а ще краще – силіконове приладдя.

Антипригарна сковорода – незамінний кухонний прилад, що значно спрощує процес готування. Проте, іноді буває так, що сковорода пригорає. Цю проблему можна виправити.

Вам також може бути цікаво: Блищатиме як нова: як очистити чавунну сковороду від товстого шару нагару.

Що робити, якщо пригорає сковорода з антипригарним покриттям

Очищення сковороди від залишків пригорілої їжі можуть врятувати вашу посудину. Ось кілька способів:

Як відновити сковорідку з антипригарним покриттям

Щоб відновити антипригарне покриття своєї сковороди та продовжувати готувати смачні страви без ризику пригоряння, ви можете скористатись кількома лайфхаками:

  1. Перший крок у відновленні антипригарного покриття полягає в видаленні пригорілого шару з поверхні сковороди. Для цього варто взяти звичайну губку, змочити її оцтом або лимонним соком та потерти сковороду.
  2. Інший спосіб відновлення антипригарного покриття – використання содового розчину. Для його приготування в ємність з водою потрібно додати 2-3 столових ложки соди. Розчин потрібно довести до кипіння і варити сковороду в ньому протягом 15-20 хвилин.
  3. Ще один спосіб відновлення антипригарного покриття – натерти поверхню сковороди рослинною олією тонким шаром. Потім сковороду слід поставити в попередньо розігріту духовку на 180 градусів на 1 годину. Після цього сковорода буде як нова і готова до подальшого використання.
  4. Також, для того щоб відновити антипригарне покриття, можна використати крохмаль. Для цього потрібно всипати на сковороду кілька столових ложок крохмалю та протерти ним поверхню. Після цього треба ретельно вимити сковороду гарячою водою і протерти м’якою тряпкою.
  5. Якщо ж жоден зі способів не допомагає відновити антипригарне покриття сковороди, можна замінити його самостійно. Існують спеціальні екологічні засоби для відновлення антипригарних покриттів, які можна знайти в магазинах побутової хімії.

Що робити, щоб їжа не прилипала до сковорідки

Що буде, якщо перегріти сковороду з антипригарним покриттям

Перегрів сковороди призводить до руйнування покриття. Через це також виділяються токсичні випари. Тому рекомендують використовувати середній і низький рівень нагріву при готуванні на такій сковороді.

Як зробити так, щоб сковорода не пригорала?

Для того, щоб їжа не прилипала до сковорідки, треба берегти антипригарне покриття. Під час миття слід користуватися м'якими губками та лопатками, які не зроблені з металу. Краще не допускати дряпання протипригарного шару.

Читайте також:

Новини заразКонтакти