Чому коти роблять смішні гримаси: відповідь вас здивує

Чому коти роблять смішні гримаси / колаж: Главред, фото: unsplash

Коти роблять багато смішних речей, однак мало власників здогадується, що насправді відчувають улюбленці в той чи інший момент.

Хоча б раз власники котів помічали дивні вирази своїх улюбленців, але іноді смішна мордочка може означати якусь емоцію кота.

Блогер в Instagram опублікувала відео, де можна побачити, як кіт уважно нюхає чиюсь шкарпетку, відсмикується, а потім смикає свою мордочку. Підписники поділились своїми історіями та пояснили, чому коти різко можуть змінити свій вираз, передає видання Mirror.

"Це називається відповіддю Флемена. Така реакція є поведінковою, яка спостерігається лише у котів. Це допомагає їм сприймати цікаві запахи, такі як феромони - хімічні сполуки, що виділяються, щоб допомогти іншим представникам свого виду передавати повідомлення щодо території, розмноження та ідентифікації", - пояснив підписник, який займається доглядом за тваринами.

Будь-яка кішка може використовувати реакцію Флемена, як реакцію на запах, який вона вважає заслуговуючим подальшого дослідження. Серед таких запахів можуть бути сеча, брудна білизна, виділення анальних залоз, феромони на обличчі інших котів і все, що вони вважають інтригуючим або новим.

"Тому не ображайтеся, якщо вони зроблять дивний вираз обличчя, після того, як відчули ваш запах, тому що насправді це не означає, що вони вважають вас смердючим", - додала жінка.

Дивіться відео про те, як зрозуміти кота:

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Більше цікавих новин:

Новини заразКонтакти