Чорна попелиця на огірках відступить: 8 народних засобів, як оздоровити рослини

Як позбутися попелиці і мурах на огірках - розкрито способи / Колаж Главреда. Фото: скріншоти

Якщо не хочете втратити весь урожай огірків, вже задумайтеся, що бризкати від попелиці.

Попелиця вкрай небезпечна для огірків. Всмоктуючись через продихи рослин, вона харчується їхніми соками. Заражені рослини стають крихкими, повільно ростуть і з часом в'януть. Крім того, попелиця виділяє так званий "мед" на листках і стеблах рослин, викликаючи розвиток грибкових інфекцій. Главред розповідає, як боротися з попелицею на огірках під час плодоношення.

Усі садівники сходяться на думці, що головним способом, як швидко позбутися попелиці на огірках, залишається регулярний догляд за рослинами. Використовуйте м'яку щітку або вологу ганчірку для акуратного видалення шкідників.

Не забувайте поливати огірки, струменем можна "змити" попелицю. Захистити від шкідників ваш урожай можна і за допомогою посіву квітів. Хижі комахи, яких приваблює запах квітів, допоможуть ефективно контролювати чисельність паразитів.

Але це далеко не усі способи, як швидко позбутися попелиці на огірках. Читайте про засоби боротьби з цим шкідником.

Читайте, як боротися з попелиць на огірках в період плодоношення / Колаж Главред, фото: Главред, скріншот YouTube

Попелиця на огірках - народні засоби, які завжди під рукою

Не завжди боротьба з попелиць народними засобами закінчується успіхом. Тут слід враховувати пропорції, а ще - десять разів перечитати і переконатися, що це не зашкодить самій рослині.

Пам'ятайте, що ефективність методів може відрізнятися в залежності від конкретних умов і ступеня зараженості. Комбінуйте кілька методів для досягнення найкращих результатів.

Вас можуть зацікавити інші новини:

Новини заразКонтакти