“Автомобіль з крильцями”: що за незвичний дорожній знак помітили на дорогах

На дорогах появився новий цікавий знак / Колаж: Главред, фото ua.depositphotos.com, фото: autotheme

Варто звернути увагу, що він має важливе попередження.

Незвичайний дорожній знак, який раніше можна було побачити лише на дорогах Бельгії, зустрічається у кількох інших країнах Європи. Однак в майбутньому такий знак може з'явитися у тому числі й в Україні. Експерти UaMotors привідкрили завісу таємничості незвичного знаку "автомобіль з крилами".

Він часто вводить розгублених водіїв в ступор, адже не завжди виходить одразу зрозуміти значення. І лише частково його форма та символи допомагають здогадатися про призначення. Варто звернути увагу, що він має важливе попередження: знак інформує про можливість затоплення дороги, що становить загрозу для автомобілів.

Як застерігають спеціалісти, аквапланування – це дійсно небезпечне явище. Шини втрачають контакт із дорогою через шар води, що накопичується між ними та поверхнею.

Коли протектор шини не здатний відводити воду, виникає так званий "водяний клин", що призводить до втрати контролю над авто і підвищує ризик аварій.

У такій ситуації важливо знизити швидкість, адже "повільніше їдеш – далі доїдеш".

Через шторм "Борис" у Польщі, Чехії, Австрії, Румунії та Німеччині на деяких ділянках доріг досі залишаються підтоплені місця. Хоча вода вже спала у багатьох регіонах, в низинах все ще можна побачити потоки води, які перетинають дороги. Це створило необхідність попереджати водіїв про небезпеку аквапланування.

Чому не заводиться машина - основні причини

Машина може не заводитися з різних причин. Однією з найпоширеніших є розряджений акумулятор. Це може статися через тривалу неактивність автомобіля або через проблеми з акумулятором. Інша причина - проблеми з запуском двигуна, що можуть виникнути через несправний стартер або проблеми з системою запалювання. Також можуть бути проблеми з паливною системою, які можуть перешкоджати нормальній роботі двигуна.

Таким чином, білий автомобіль із крилами на блакитному фоні – це важливий знак. Однак багато водіїв ще не знають його точного значення, оскільки він не прописаний у чинних правилах дорожнього руху. Однак в майбутньому такий знак може з'явитися на дорогах різних країн, у тому числі й України.

Правила дорожнього руху - останні новини

Нагадаємо, що зимовий сезон є завжди періодом підвищеної небезпеки для всіх учасників дорожнього руху, тому в Україні вводять обмеження швидкості.

Також Главред розказував, що означає дорожній знак трикутник з лініями. Більшість людей сприймають його неправильно.

Главред вирішив розібратись ще у одному надважливому питанні - чи можна на односторонньому русі їхати задом. Не на всіх ділянках дороги це можна робити.

А ось цю річ має знати кожен водій - експерти пояснили, що означає дорожній знак "щит" та вигнута стрілка. У ПДР цей дорожній знак має власний порядковий номер.

Ще цікавих новин для автомобілістів:

Новини заразКонтакти