Авокадо дозріває за 10 хвилин: геніальна підказка кулінарного експерта

Як розм'якшити автокадо в домашніх умовах / Колаж: Главред, фото: pixabay, скрін з відео

Авокадо не завжди продається спілим у супермаркетах, однак це легко виправити вдома.

Авокадо - фрукт із неймовірно вершковою текстурою, який може додати розкішного смаку до багатьох страв. Чого лише вартує ранковий тост з гуакамоле. Тільки біда в тому, що знайти спілий авокадо у супермаркеті не завжди можливо.

Як і банани, авокадо дозріває після того, як його зірвали. Тому куплені в магазині авокадо іноді здаються твердими, і їм потрібен час, щоб досягти ідеальної м’якості.

Якщо чекати на дозрівання фрукту часу у вас немає, можна скористатися простим і дієвим лайфхаком із TikTok. Користувач з ніком Freshlysnapped вразив користувачів тим, як зробити авокадо ідеально м'яким за лічені хвилини у духовці.

Для цього потрібно загорнути недостиглий авокадо у фольгу, викласти на деко та поставити у духовку, розігріту до 200 градусів на 10 хвилин. Після цього дайте авокадо охолонути, і він готовий до вживання.

Інший варіант, як зробити авокадо більш м'яким - зберігати його в крафтовому пакеті, що допоможе йому дозріти за два-три дні. Це відбувається завдяки природному виділенню етилену, який пришвидшує дозрівання.

Щоб зберегти авокадо стиглим, якщо ви не використаєте його одразу, помістіть його в холодильник, де він залишатиметься свіжим до трьох днів.

Як довго зберігаються овочі і фрукти в холодильнику / Інфографіка: Главред

Дивіться відео, як розм'якшити авокадо за 10 хвилин:

Що таке Freshly Snapped?

Freshly Snapped - популярний TikTok-аккаунт британської блогерки Джес, яка ділиться кулінарними лайфхаками. За сторінкою стежать понад 28 тисяч користувачів, а відео набирають мільйони переглядів.

Читайте також про інші кулінарні лайфхаки:

Новини заразКонтакти