Коли День шахтаря в Україні в 2021 році: дата, традиції свята, цікаві факти про професію

День шахтаря в Україні 2021 / narodna-pravda.ua

Коли українці шанують нелегку працю представників вугільної промисловості - у матеріалі Главреда

День працівників вугільної промисловості в Україні щорічно відзначають в останню неділю серпня. У 2021 році День шахтаря випадає на 29 серпня.

Професійне свято засноване в 1993 році, указом президента Леоніда Кучми. Мета цього свята звернути увагу на проблеми галузі – професія шахтаря залишається однією з найнебезпечніших. А внесок праці шахтарів в українську економіку - колосальний. В останні роки спостерігається значне скорочення чисельності працівників: за 16 років галузь «порідшала» на 74%.

Традиційно згадують внесок у розвиток вугільної промисловості Олексія Стаханова. Він видобув рекордні 102 тонни вугілля 31 серпня 1935 року. Норма видобутку - 7 тонн.

День шахтаря в Україні: традиції свята

У цей день в містах України влаштовують масові гуляння, на площах проходять концерти та урочисті заходи. Видатні працівники промисловості нагороджуються грамотами та пам'ятними подарунками. Також у цей день згадують загиблих під час роботи.

Скільки вихідних принесе нам перший місяць осені і які цікаві свята можна відзначити, читайте в нашому матеріалі: Вихідні у вересні 2021: як будемо відпочивати і чи будуть додаткові вихідні.

Цікаві факти про професію шахтар

Читайте такожСвята у вересні 2021 в Україні: День знань, День підприємця і День кіно

День шахтаря: привітання, картинки

День шахтаря картинки
З днем шахтаря привітання

Автор: Олена Стронг
Новини заразКонтакти