Істина - в ньому: вчені з'ясували, яку користь приносить організму вино

 Вчені з'ясували, яку користь приносить організму вино/ УНІАН

Гарна новина для всіх, хто любить випити келих-другий вина.

Західні учені порадували шанувальників червоного вина відразу двома свіжими відкриттями, які говорять про користь для організму від помірного вживання такого алкогольного напою.

Про це повідомляє портал Новий час.

По-перше, дослідники з Королівського коледжу Лондона з'ясували, що вживання червоного вина викликає поліпшення і різноманітить мікрофлору кишечника. Вона, як кажуть гастроентерологи, відіграє важливу роль у всіх аспектах здоров'я ‒ від імунітету і запалень до настрою та психіки.

По-друге, червоне вино допомагає боротися з віковими захворюваннями. Як кажуть вчені, тут допомагає компонент, який вони не перший рік вивчають, особлива речовина — ресвератрол. Воноа в невеликих дозах імітує гормон естроген і запускає вироблення антивікових білків (які називаються сиртуінами) і, своєю чергою, допомагають захистити тіло від таких захворювань ‒ діабет другого типу, остеопороз, хвороба Альцгеймера і кардіозахворювання.

Ресвератрол, за словами вчених, можна розглядати як "рослинний естроген ", який також може бути корисний для функцій мозку, печінки, скелетних м'язів і кісток.

Нагадаємо, раніше вчені в результаті досліджень прийшли до висновку ‒ келих вина прирівнюється до години тренувань у тренажерному залі.

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти