Вчені створили пісню, яка допоможе схуднути

схуднення / Фото kosmetsovet.com

Музика зменшить фізичну втому, яку ми відчуваємо.

Вчені кажуть, що музика допомагає підтримувати продуктивність під час бігу.

Як повідомляє The Daily Mail, вони придумали пісню, яка допоможе вам бігати швидше і довше, допомагаючи поліпшити вашу фізичну форму, схуднути.

Трек «Run With Me» був розроблений у співпраці з професором Костасом Карагеоргисом, експертом з психології музики і вправ в Університеті Брунеля, який був створений для того, щоб підняти ваш темп приблизно на 5 відсотків та зменшити відчуття втоми до 15 відсотків.

Переваги прослуховування музики під час вправ були вперше виявлені вченим з Нью-Йорка в 1911 році, який виявив, що велосипедисти їхали на 8,5% швидше, коли грав військовий оркестр.

У минулому році професор Карагеоргис і його колеги розглянули 139 досліджень впливу музики на фізичні вправи, проведені за останні 107 років. Їх результати, опубліковані в журналі «Психологічний бюлетень», прийшли до висновку, що «прослуховування музики значно покращувало стан почуттів, підвищувало фізичну працездатність, знижувало напругу і підвищувало ефективність споживання кисню в широкому спектрі вправ і спортивних завдань».

«Між музикою і рухом є майже симбіотичні відносини», - говорить професор Карагеоргис, який створив трек «Run With Me» для AIR: RUN, 10-кілометрового і напівмарафонского турніру, на якому бігуни слухають музику, що поліпшує продуктивність, і проходять через курс через аудіо додаток.

Музика може впливати на ваше тренування синхронно - де музика виступає в якості метронома, і ви рухаєтеся в такт - або асинхронно, коли музика підвищує продуктивність, роблячи її більш приємною.

«Ми спостерігали взаємозв'язок між частотою пульсу під час вправ і перевагою темпу музики, і ми знаємо, що при помірній інтенсивності бігу оптимальний темп становить від 130 до 140 ударів на хвилину», - говорить професор Карагеоргис.

«Якщо ви хочете зняти втому і підняти настрій, тоді добре використовувати гармонію в мажорній тональності», - додає він.

«Ліричне підтвердження також важливо - позитивні слова викликають позитивний відгук, і ми особливо думали про надихаючих жінок, тому ми найняли сильну вокалістку для треку», - говорить він.

Також важливо, щоб тип музики залучав бігуна - жанр танцювальної естради був обраний для цього треку через його широку привабливість.

«Музика пронизує такі області мозку, як мигдалина (бере участь в обробці емоцій) і мозочок (фізичні рефлекси і деякі емоції)», - говорить професор Карагеоргис.

«Музика може впливати на те, як ми відчуваємо себе при високій інтенсивності бігу, вона може забарвлювати нашу інтерпретацію втоми і робити тренування більш приємним», - додає він.

Музика не зменшить фізичну втому, яку ми відчуваємо / Tv.ua

Іншими словами, музика не зменшить фізичну втому, яку ми відчуваємо - важке дихання, прискорене серцебиття, але вона допоможе нам відчути себе менш втомленими.

«Я очікую, що ефект від прослуховування музики, що підвищує продуктивність, складе близько 5 відсотків», - говорить професор Карагеоргис. «Наука також передбачає збільшення витривалості на 10-15%», - вважає він.

Це «дійсно хороша ідея, каже Енді Лейн, професор спортивної психології і директор з досліджень в Університеті Вулверхемптона.

«Якщо музика полегшує рух, то все, що нам потрібно зробити, - це знайти свою музику для полегшення певних типів руху», - відзначає фахівець.

Автор: Олена Кюпелі
Новини заразКонтакти