Три найнебезпечніших місця: лікар розповів, де є ризик підхопити COVID-19

Лікар розповів про те, де є ризик заразитися коронавірусом / УНІАН

Володимир Курпіта розповів про те, в яких місцях існують найбільші ризики заразитися коронавірусом.

Викладач Школи охорони здоров'я НаУКМА, лікар-інфекціоніст Володимир Курпіта розповів про те, в яких місцях існують найбільші ризики заразитися коронавірусом.

В ефірі телеканалу Україна 24 він підкреслив, що найбільшими осередками поширення коронавірусу COVID-19 можна вважати навчальні заклади, офіси та громадський транспорт

Медик зазначив, що найчастіше зараження відбувається в домашніх умовах, коли хтось із членів сім'ї приносить вірус додому.

"Найчастіше це пов’язано з дітьми, які тяжко не хворіють, але можуть принести інфекцію додому. Через це нелогічно, що школи продовжують працювати. Друге місце – це офіс, де можна заразитися від хворих співробітників. У нас діє вимога, щоб люди із симптомами захворювання не приходили на роботу, але це не спрацьовує. І третє місце – це транспорт, особливо в наших умовах, де люди частіше користуються громадським транспортом, де відбувається дуже тісний контакт", - розповів він.

Курпіта додав, що в транспорті "є єдиний плюс - люди зазвичай недовго в ньому знаходяться, але дуже щільно - і це ризик".

Коронавірус в Україні:

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти