Рани і інфекції: медик назвала небезпеку туалетного паперу

Туалетний папір може викликати сотні крихітних мікророзрізів/Pixabay

Туалетний папір може викликати сотні крихітних мікророзрізів.

Медичні працівники вважають, що відмова від туалетного паперу може бути корисною для здоров'я геніталій.

За словами лікарів, яких цитує The Daily Star, занадто різке витирання може призвести до порізів і розривів у цій чутливій області.

Доктор Діана Галл з провідного британського онлайн-сервісу Doctor-4-U каже, що деякі рулони туалетного паперу дійсно завдають шкоди нашим інтимним місцям.

За її словами, туалетний папір може викликати сотні крихітних мікророзріз на статевих губах, які можуть викликати у біль і свербіж.

«Замість того, щоб витирати, ви повинні промакувати геніталії, щоб запобігти мікророзрізам і анальним тріщинам, які представляють собою невеликі розриви, в які легко може потрапити інфекція. Вам також слід розглянути альтернативні варіанти, такі як біде і душові туалети», - повідомила вона.

Доктор Галл каже, що туалетний папір, що містить хімікати, ароматизатори та барвники, також може дратувати піхву, викликаючи набряклість і свербіж, які можуть призвести до ран і, в крайніх випадках, до інфекцій.

«Яскравий туалетний папір також може бути пов'язаний з ускладненнями внизу, оскільки він можуть дратувати вас так само, як і ароматизована тканина», - пояснює вона.

Медик рекомендує обирати туалетний папір, який не був оброблений хлором і не містить ароматизаторів або барвників.

Автор: Олена Кюпелі
Новини заразКонтакти