Названо п'ять найбезглуздіших дієт

Дієти не допоможуть схуднути і утримати результат / Pixabay

Насолоджуйтесь їжею, яку ви любите, і думайте про здорову їжу, яку можете додати в свій раціон, порадила дієтолог із США Ліза Янг.

Якщо хочеться схуднути, то потрібно повністю змінити свій раціон і вводити корисні звички, а не сидіти на дієті. Таку думку озвучила американський дієтолог Ліза Янг виданню She Finds та назвала п'ять непотрібних дієт, які зараз дуже популярні.

Кето-дієта

Це дієта просто хіт останніх кількох років серед людей, які прагнуть скинути зайві кілограми. На такій дієті рекомендуються їсти їжу з високим вмістом жирів, при цьому необхідно виключити майже всі продукти з високим вмістом вуглеводів — фрукти, овочі, крупи, борошно, шоколад, алкоголь.

Ліза Янг зазначила, що кето-дієта діє лише тоді, коли ви її дотримуєтеся. Але щойно ви повертаєтеся до звичайного харчування, то всі кілограми повертаються так само.

Плюс довге "сидіння" на такій дієті призводить до втрати м'язової маси, що викликає стрес у організму. Ще один серйозний мінус кето-дієти в тому, що через брак клітковини і харчових волокон страждає кишечник.

Інтервальне голодування

Принцип інтервального голодувань в тому, що можна їсти, наприклад, з 8 ранку до 16 годин, але потім пити лише воду. Згодом інтервал голодування може збільшуватися, час же може зрушуватися. Таких обмежень дуже складно дотримуватися, говорить Янг.

Плюс організм іноді не розуміє, чому його мучать голодом і починає запасати жири.

Сирт-фуд дієта

Цей тип дієти передбачає вживання продуктів, які стимулюють виробництво сиртуїнів - групи білків, які виробляються лише самим організмом і беруть участь в життєво важливих обмінних процесах.

Що можна їсти на сирт-фуд дієті: полуницю, петрушку, яблука, зелений салат, гречку, куркуму, волоські горіхи, трохи риби і курки і навіть дозволяти собі 20 г шоколаду на день.

Вважається, що така дієта уповільнює процеси старіння, прискорює метаболізм. Але дієтологи вважають, що таке харчування — справжнє випробування для організму, оскільки в деякі дні потрібно обмежити себе до 1000 кКал.

Янг зазначила, що сирт-фуд дієта запросто може привести до зриву - в цьому випадку ви наїсте після дієти ще й зайві кілограми про запас.

Система живлення Optavia

Це модна дієта передбачає вживання їжі 6 разів на день дуже маленькими порціями. Їсти можна нежирний білок та овочі, а також білкові коктейлі, супи, батончики.

В цьому випадку працює така схема: екстремальне схуднення приносить шкоду здоров'ю, зазначила Янг.

Система живлення Whole30

При цій системі харчування потрібно відмовитися від цукру і алкоголю, зернових продуктів, бобових, квасолі (крім зеленого горошку), молочних продуктів, фастфуду і випічки.

Ця дієта дуже жорстка і також призведе до зривів, дефіциту потрібних речовин.

"Я віддаю перевагу позитивному підходу до схуднення. Насолоджуйтесь їжею, яку ви любите, і думайте про здорову їжу, яку можете додати в свій раціон", - порадила Ліза Янг.

Як повідомляв Главред, учені з'ясували, що кетогенна дієта може спровокувати сім небезпечних для життя людини захворювань, зокрема проблеми із серцем, нирками і розвиток деменції.

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти