Названо продукти, які допомагають позбутися від безсоння

Названі продукти, які позбавляють від безсоння / Pixabay

Експерти відзначили, що волоські горіхи, мигдаль, фісташки і кеш`ю є природними джерелами мелатоніну, від якого залежить сон людини.

Недосипання може негативно вплинути на здоров'я організму, погіршити імунітет і спровокувати виникнення проблем з пам'яттю. Для того щоб нормалізувати сон і побороти безсоння, медики радять додати до свого раціону певні продукти, повідомляє інформаційний портал Eat This, Not That.

Горіх

Експерти відзначили, що волоські горіхи, мигдаль, фісташки і кешью є природними джерелами мелатоніну, від якого залежить сон людини. Також в складі горіхів є амінокислоти триптофану, за допомогою якого виробляється серотонін. Крім цього, цей продукт насичений магнієм, який є одним з важливих мінералів, що впливають на здоров'я серця, мозку, кісток і м'язів.

Насіння

Для того щоб перемогти безсоння, медики рекомендують перед сном з'їдати невелику кількість гарбузового насіння або ж насіння льону та соняшнику. Насіння вміщує в себе високий рівень триптофану, який сприяє підтриманню здорового сну.

Молочні продукти

Не менш ефективним продуктом, який допоможе нормалізувати сон, є тепле молоко, сир і йогурт.

Ківі

Виходячи з результатів досліджень, з'ївши ківі перед сном у людини поліпшується якість сну. Цей фрукт вміщує в себе високий рівень фолієвої кислоти, яка позитивно впливає на сон.

Банан

Завдяки тому, що в складі бананів міститься триптофан, магній і калій, вживання даного продукту також допоможе перемогти безсоння.

Бобові

Експерти також рекомендують для хорошого сну вживати квасолю і нут, так як вони багаті на вітаміни і амінокислоти, що сприяють виробленню серотоніну.

Медики попереджають, що деякі продукти, навпаки, можуть спровокувати порушення сну. Так перед тим, як лягати спати не варто їсти цитруси, помідори, солодощі, вживати алкогольні напої та каву.

Автор: Катя Трохименко
Новини заразКонтакти