Медики перерахували головні ознаки серцевого нападу

Медики перерахували головні ознаки серцевого нападу / ua.depositphotos.com

Лікарі-кардіологи не перестають попереджати і попереджати людей - ні в якому разі не можна випускати з уваги список ознак серцевого нападу.

Лікарі перерахували самі поширені ознаки серцевого нападу. Про це повідомляється на спеціалізованому порталі British Heart Foundation.

Медики закликали пацієнтів негайно звернутися за медичною допомогою, якщо біль у грудях виникла раптово і посилюється, а потім поширюється на руки, спину, а також шию або щелепу. Ще одним симптомом серцевого нападу є задишка.

До інших ознак медики відносять пітливість, запаморочення, раптове відчуття тривоги, а також надмірний кашель або хрипи через скупчення рідини в легенях.

До слова, раніше, в лютому 2020 року кардіологи з Університетської клініки Лозанни в Швейцарії повідомили, що знизити ризик серцевого нападу на 48% може допомогти денний сон двічі на тиждень.

У тих учасників експерименту, які спали вдень кожен день, ризик серцевого нападу не знижувався, а збільшувався. Ті, хто влаштовував денний сон два рази на тиждень, знизили тим самим ризик серцевого нападу, причому тривалість сну в їхньому випадку не мала вирішального значення.

Читати такожСерцевий Напад: найкраще рослинне масло для зниження ризику

Нагадаємо, раніше західні ЗМІ писали, що захворювання ясен здатне спровокувати серцеві захворювання, оскільки скупчення "поганих" бактерій у роті може потрапити в кровотік.

А незвичайний – кислий - присмак у роті може бути симптомом інфаркту.

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти