Мало хто знає: чим корисний зелений чай - лікарі назвали переваги напою

Чим корисний зелений чай / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Зелений чай корисний для жінок і чоловіків, оскільки сприяє покращенню мозкової діяльності та дозволяє підтримувати помірну вагу тіла.

Чай поруч із водою та кавою входить у трійку найбільш вживаних напоїв у світі. Зараз зелений чай п’ють через його смак, що абсолютно виправдано. Однак, його також називають корисним для здоров’я.

Вам також може бути цікаво: Більшість робить фатальну помилку: як правильно запарювати чай в пакетиках.

Чим корисний зелений чай

Експерти «ON Clinic» пишуть, що зелений чай корисний для жінок і чоловіків, оскільки сприяє покращенню мозкової діяльності та дозволяє підтримувати помірну вагу тіла.

Корисні властивості зеленого чаю:

Кому не можна пити зелений чай

Лікарі не рекомендують пити зелений чай при підвищеній збудливості та тахікардії. Також є інші протипоказання до вживання зеленого чаю:

Чи можна пити зелений чай дітям

Як повідомляють спеціалісти, зелений чай у меню немовлят може перешкоджати засвоєнню заліза і викликати анемію. Дітям після 12 років рекомендується пити зелений чай не більше однієї чашки на день. Надмірне споживання напою може призвести до розладів шлунка, нервозності та труднощів з концентрацією уваги.

Як правильно заварювати зелений чай

Зелений чай готують з використанням м’якої фільтрованої або бутильованої води. Спосіб заварювання зеленого чаю:

  1. Доведіть воду до кипіння (до 80-90°C).
  2. Засипте одну чайну ложку чаю в чашку або всипте в чайник стільки ложок, скільки чашок напою потрібно отримати.
  3. Залийте листя кип’ятком і настоюйте під закритою кришкою від 30 секунд до п’яти хвилин, залежно від сорту чаю.

При заварюванні листового чаю рекомендується зливати перше заварювання, яке вимиває листя від пилу і забруднень. Чай потрібно заварювати в глиняному, керамічному, фарфоровому або скляному посуді. Зелений чай в пакетиках заварюється протягом 30 секунд. Один пакетик треба залити 150 мл гарячої води.

Що відомо про "ON Clinic"?

Медичний центр ON Clinic - міжнародна мережа медичних центрів, понад 20 з яких знаходиться в Україні. Вони використовують унікальний досвід лікування і сучасне обладнання. Також їхні спеціалісти пишуть цікаві статті на різні теми, щоб інші могли дізнатись, як зберегти своє здоров'я.

Читайте також:

Новини заразКонтакти