Кому не можна їсти рис - відповідь дієтолога

Їсти рис можна не всім / Фото ua.depositphotos.com

Експерт розповіла про користь рису і пояснила, кому і чому не можна їсти цей популярний продукт.

Рис - корисний дієтичний продукт. Він незамінний при схудненні, оскільки складні вуглеводи, що ньому містяться, надовго забезпечують ситість і дозволять не переїдати. Але їсти рис можна не всім - лікар-дієтолог Ольга Корабльова розповіла, кому цей продукт протипоказано.

У чому користь рису

У відвареному рисі міститься 2,6 грама жирів і всього 120 калорій на 100 грамів продукту. Крім того, рис багатий на вітаміни групи B, що необхідні для нервової системи, калій, марганець, цинк магній, фосфор. Є натуральним сорбентом, позбавляє організм від токсинів і перешкоджає відкладенню солей, передає РИА Новости.

Рис легко засвоюється і корисний при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, що супроводжуються діареєю і здуттям живота. При гострому гастриті рекомендуються рідкі рисові каші на воді.

Кому не можна їсти рис

Людям, схильним до запорів, рис не слід вживати частіше, ніж двічі на тиждень. А при наявності ожиріння рис слід і зовсім виключити, оскільки він посилить проблеми з перистальтикою кишечника.

"Білий рис не рекомендується при діагнозі "діабет": його глікемічний індекс – 70, а індекс каші на молоці складе вже 75. Повністю здоровій людині можна з'їдати не більше 200 грамів відвареного рису на день", — розповіла Корабльова.

Як повідомляв Главред, експерти пояснили, який рис поживніший - білий або коричневий.

Також стало відомо, чим небезпечний для тіла звичайний рис.

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти