Що не можна їсти на сніданок, щоб не пустити весь день псу під хвіст

Що не можна їсти на сніданок, щоб не пустити весь день псу під хвіст / 1zoom.ru

Від того, що людина з'їла на сніданок – залежить, наскільки бадьорою й енергійною вона буде протягом дня.

Про те, що снідати важливо і потрібно, що це головний прийом їжі – батьки твердять дітям змалечку.

Від того, що людина з'їла на сніданок - залежить, наскільки бадьорою й енергійною вона буде протягом дня. Тому так важливо свідомо і з розумом підходити до вибору рецептів на сніданок.

У програмі Доктор 24 відзначається, що вранці на голодний шлунок не можна їсти жирну їжу. Подібні надкалорійні сніданки чреваті розвитком діабету, проблемами з печінкою та атеросклерозом. Відтак традиційні млинці на сніданок, що посмажені у великій кількості масла, не підходять.

Фрукти та ягоди

Ягоди і фрукти на сніданок можуть бути лише доповненням до основної страви (каші, сиру або хоча б йогурту). Якщо харчуватися тільки рослинною їжею на сніданок – організм недоотримає білок, і наїстися за один прийом сніданку у людини не вийде.

Особливо це стосується цитрусових: кислота, яку вони містять, не піде на користь голодному шлунку. Тому їсти апельсини та інших представників цієї братії найкраще в обід.

Знежирені продукти

Не тільки білок, але й жири необхідні для повноцінного харчування. Баланс жирів, білків і вуглеводів у сніданку особливо важливий. Тому з ранку краще їсти продукти з середньою або зниженою жирністю.

Бекон

Бекон під час першого прийому їжі загрожує панкреатитом, холециститом і жовчнокам'яною хворобою. Не варто так навантажувати свій жовчний міхур із самого ранку.

Бутерброд

Крім бекону варто відмовитися також від ковбаси, шинки і сирів. Дієтологи вважають бутерброди в принципі некорисною їжею, яка не повинна входити до раціону на постійній основі (а тільки у вигляді рідкісних винятків).

Сухі сніданки

Цей список варто доповнити ще й сухими сніданками: у них занадто багато швидких вуглеводів - і людині дуже швидко захочеться їсти знову.

Що можна з'їсти на сніданок: ідеальні страви

Раніше лікарі назвали супер тарілку, яка продовжує життя. Якщо правильно розподіляти продукти, можна прожити довге і здорове життя.

Що з'їсти на сніданок: рецепти

Автор: Діана Бель
Новини заразКонтакти