Чим небезпечне для тіла неправильне харчування - відповідь дієтолога

Харчування / flickr / Greater Midland Community Center

За словами дієтолога Антоніни Стародубової, є переконливі факти, що вказують на зв'язок між висококалорійним раціоном харчування і захворюваннями.

Регулярне неправильне харчування може привести до ожиріння і зниження фертильності (здатності організму виробляти потомство). Про це розповіла в інтерв'ю РИА Новости головний дієтолог Департаменту охорони здоров'я Москви Антоніна Стародубова.

За її словами, існують переконливі факти, що вказують на зв'язок між висококалорійним раціоном харчування, високим споживанням насичених жирів, низьким споживанням овочів і фруктів із зростанням поширеності ожиріння та інших неінфекційних захворювань ‒ серцево-судинних захворювань, цукрового діабету II типу і т. д.

"Крім того, надлишкова маса тіла і ожиріння самі по собі є додатковими факторами ризику розвитку не тільки серцево-судинних захворювань і цукрового діабету 2 типу, а й інших метаболічних порушень, захворювань шлунково-кишкового тракту, опорно-рухової системи, зниження фертильності. Найбільш яскраво і швидко проявляються негативні наслідки голодування або хронічного недоїдання, вони всім добре відомі, і можуть бути фатальними", ‒ зазначила Стародубова.

Читати такожІнтуїтивне харчування: що потрібно знати про нову анти-дієту

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти