Безсоння: вчені назвали простий напій, що допомагає сну

Втрата сну може бути пояснена безліччю причин. / Woman Rambler

Втрата сну може бути пояснена безліччю причин.

Втрата сну може бути пояснена безліччю причин. Наприклад, це може бути складний вузол способу життя, і психологічні чинники, які перешкоджають вашій здатності розслабитися. В ідеалі ви повинні спробувати розплутати ці причини і усунути їх, але це може виявитися неможливим.

Як повідомляє Express.co.uk, гарною новиною є те, що є швидкі та ефективні заходи, які ви можете зробити, щоб налагодити свій сон.

Експерти сходяться на думці щодо одного напою, який може допомогти в засинанні і тривалому сні. Це так зване золоте молоко, традиційний індійський напій, який складається з гарячого молока і подрібненої куркуми, яка і дає золотий післясмак.

Є деякі обнадійливі докази того, що тепле молоко саме по собі може допомогти вам краще спати по ночах. Воно містить триптофан, попередник мелатоніну - основного гормону, який регулює цикл сну і неспання вашого тіла.

Між тим, куркума багата складовим куркуміном, який, як було показано, полегшує деякі ефекти недосипання і безпечно лікує симптоми тривоги і депресії. Це важливо, тому що занепокоєння і депресія пов'язані з втратою сну.

Дослідження на тваринах демонструють ці ефекти. Зокрема, дослідження на мишах показало, що 72 години позбавлення сну призводять до втрати ваги, поведінці, подібного тривожності, і окисних пошкоджень.

Проте вживання 10-20 мг екстракту куркумину протягом п'яти днів поспіль зменшувало втрату ваги і значно покращувало тривожну поведінку.

Деякі фрукти, що містять мелатонін, також можуть допомогти вам швидше заснути і рідше прокидатися вночі.

«Наприклад, вишневий сік і цілі вишні містять багато мелатоніну, а також банани, ананаси і апельсини», - повідомляє Національний фонд сну (NSF).

Варто вести щоденник сну, щоб записати свій режим сну. / Dailymail

Якщо у вас безсоння, прийом двох ківі перед сном також збільшує тривалість сну на годину протягом місяця.

«Інші фрукти і овочі, багаті антиоксидантами (наприклад, ягоди, чорнослив, родзинки і сливи), можуть надавати аналогічний вплив, допомагаючи протидіяти окислювальному стресу, викликаному розладом сну», - зазначає NSF.

Також варто вести щоденник сну, щоб записати свій режим сну.

Як пояснює NHS, це може розкрити звички способу життя або повсякденну діяльність, які сприяють вашому безсонню.

Автор: Олена Кюпелі
Новини заразКонтакти