Алкоголізм - хвороба, яку можна і потрібно лікувати!

Алкоголізм - хвороба, яку можна і потрібно лікувати!

Вживання алкоголю в сучасному світі має загрозливі масштаби. Він є невід'ємною частиною сімейних свят, корпоративів, весіль та інших урочистостей. Постійне споживання алкогольних напоїв завдає істотної шкоди організму, емоційного фону і викликає стійку залежність. Саме тому лікування алкоголізму в Києві необхідно проходити своєчасно.

Поняття алкоголізму

Алкоголізм - це залежність від споживання алкоголю на фізичному і психічному рівнях. Від цієї хвороби страждає близько 6% всього населення світу.

Що відбувається в організмі після вживання алкоголю

Відразу після споживання алкоголю людина відчуває емоційний підйом. Настрій поліпшується за рахунок вироблення дофаміну в головному мозку. При подальшому вживанні, у людини починаються проблеми з координацією і промовою, вона стає дратівливою. Велика кількість алкоголю може призвести до серйозної інтоксикації і навіть смерті.

Види і стадії алкогольної залежності

Лікарі виділяють наступні види і стадії алкогольної залежності:

Стадії

  1. Початкова стадія. Поступово підвищується обсяг споживаного алкоголю, організм стає до нього більш стійким.
  2. Середня стадія. Формується фізична залежність, нерідкі провали в пам'яті.
  3. Важка стадія. Пошкоджується нервова система, знижується сприйнятливість до спирту.

Методи лікування алкоголізму

Найбільш поширеним методом є кодування. Для цього застосовуються спеціальні препарати, які або посилюють негативну реакцію на алкоголь, або знижують тягу до спиртного.

Досить популярний і метод Довженка. Методика представляє собою психологічне переконання, після чого залежний сам відмовляється від вживання алкоголю.

Використовується також апаратний вплив. Наприклад, електростимуляція і лазерна терапія, в ході якої відбувається вплив на відділ мозку, що відповідає за отримання задоволення від алкоголю.

Умови і варіанти перебування в клініці "МедікоМенте"

Комфортне лікування алкоголізму в Києві пропонує клініка "МедікоМенте".

За умовами перебування клініка мало чим відрізняється від 4-зіркового готелю. Пацієнтам пропонуються:

Наші фахівці проводять довгострокове лікування алкоголізму, швидке виведення з запою, а також реанімацію при серйозної детоксикації.

Автор: Олег Макаров
Новини заразКонтакти