В Івано-Франківську звільнено весь склад обласної виборчої комісії

ЦВК звільнила повний склад Івано-Франківської обласної ТВК / УНІАН

Співробітники не виконували належним чином свої службові обов'язки.

В Івано-Франківську Центральна виборча комісія достроково припинила повноваження всього складу обласної територіально-виборчої комісії через порушення норм Виборчого кодексу.

"Комісією було встановлено, що ця ТВК у встановлений законодавством термін не здійснила заходів щодо забезпечення виготовлення інформаційних плакатів та інформаційних буклетів місцевих організацій політичних партій - суб'єктів виборчого процесу з чергових виборів депутатів Івано-Франківської обласної ради, що в свою чергу порушує їхні права та права виборців. Разом з тим комісія констатувала, що на момент розгляду цього питання зазначена територіальна виборча комісія не забезпечила здійснення зазначених заходів", - сказано в повідомленні прес-служби ЦВК.

Уточнюється, що було зафіксовано грубе порушення співробітниками Виборчого кодексу, тому були достроково припинені повноваження всього її складу.

Читати такожУ ЦВК пояснили, чи пустять на вибори застуджених українцівЦВК зобов'язала в короткі терміни сформувати новий склад комісії, який забезпечить виготовлення відповідних інформаційних плакатів і буклетів.

За фактом невиконання службових обов'язків було подано заяву до поліції. У ході розслідування правоохоронці з'ясують обставини події і вживатимуть заходи відповідно до законодавства.

Опитування Володимира Зеленського

Автор: Яна Катасонова
Новини заразКонтакти