У Київській ОДА назвали незаконним підвищення проїзду в маршрутках

Вартість проїзду в маршрутках злетить / УНІАН

Стало відомо, що загрожує перевізникам, за незаконне підвищення ціни на проїзд.

Заступник голови Київської облдержадміністрації Тетяна Щербак заявила, що поки жоден автоперевізник Києва та Київської області не отримав погодження на підвищення вартості проїзду у маршрутках.

При цьому в Київській ОДА розповіли, за якої умови будуть змінені ціни на проїзд.

Наразі на території Київської області діє 513 міжміських та міжрайонних маршрутів. Вони з'єднують населені пункти регіону один з одним, а також зі столицею.

І велика частина перевізників вже підготувала звернення щодо перегляду тарифів на проїзд.

"Загалом у нашому регіоні працює 71 перевізник. З цієї кількості 39 перевізників вже подали в управління пасажирських перевезень економічне обґрунтування на перегляд вартості проїзду на 368 маршрутах. Наші фахівці зараз вивчають всі розрахунки. Поки жоден перевізник погодження на підняття цін не отримав", - зазначила профільна заступник голови Київської облдержадміністрації Тетяна Щербак.

За її словами, перевізники підвищують ціни без дозволу.

"Плануємо провести робочу нараду з перевізниками, які самовільно підняли ціни на проїзд, щоб врегулювати тарифи на перевезення", - уточнила Щербак.

За її словами, Київська ОДА може розривати договори з перевізниками в односторонньому порядку у випадках, передбачених договором та чинним законодавством.

"Змінити тариф перевізники можуть після офіційного звернення до ОДА, де це буде економічно обґрунтовано. Потім облдержадміністрація дає письмову згоду. А в разі самовільного підняття тарифів, ОДА може односторонньо розірвати договір з перевізником", - додала вона.

Читати такожПід Києвом зросли ціни на проїзд у маршрутках: де і на скільки

При цьому заступник міського голови Києва Володимир Бондаренко напередодні заявив, що для підвищення вартості проїзду в столичному громадському транспорті є економічні підстави, але поки це питання не розглядали.

А ось в маршрутках Києва проїзд подорожчає вже в квітні на 10-20%.

"Щодо приватних перевізників ситуація наступна. Дійсно є економічні підстави, і, на жаль, місто не може компенсувати збитки, які несуть приватні перевізники. Тому ми можемо говорити, що приватники будуть піднімати ціни на проїзд. Це в їх компетенції, вони тільки інформують міську владу і дають розрахунки. Заборонити їм ми не можемо. Ми чули різні цифри, основне, що зараз фігурує, — це 10-12 гривень, залежно від маршруту", — сказав він.

Ціни на проїзд - про що раніше повідомляв Главред:

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти