У Кабміні встановили порядок виплати "мінімалки": що зміниться для українців

У Кабміні встановили порядок виплати мінімальної зарплати / УНІАН

Документ вносить зміни до Закону "Про оплату праці", якими передбачено не включати до розміру мінімальної заробітної плати певні позиції.

Кабінет міністрів погодив законопроект Про внесення змін до деяких законодавчих актів, які регулюють оплату праці. Про це стало відомо під час онлайн-трансляції засідання уряду в YouTube.

Зокрема, документ вносить зміни до Закону "Про оплату праці", якими передбачено не включати до розміру мінімальної заробітної плати такі складові:

На думку авторів законопроекту, виключення з "мінімалки" перерахованих складових дозволить підвищити загальний розмір заробітної плати працівника, особливо тих, які зайняті на важких роботах, роботах зі шкідливими і небезпечними умовами праці, умовами підвищеного ризику для життя і здоров'я і в несприятливих умовах.

Крім того, проектом документа встановлюються умови для визначення розміру мінімальної заробітної плати. Зокрема, мінімальну зарплату планують визначати з урахуванням:

Читати такожПідвищення мінімальної зарплати: Кабмін затвердив новий графік

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що мінімальна зарплата в Україні з 1 січня 2021 року зросла до 6000 гривень. З 1 грудня нинішнього року в Україні мінімальна зарплата зросте до 6500 гривень.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль пообіцяв, що зарплати в Україні в наступні три роки будуть рости приблизно на 8-10% на рік (враховуючи інфляцію). А сама інфляція повернеться до таргету в 5% вже в 2023 році, а в наступному році складе 6,2%.

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти