У Зеленського оголосили про вимоги України до МВФ

У Зеленського оголосили про вимоги України до МВФ

У України і МВФ виникли розбіжності в процесі перегляду програми stand-by, заявив Тимофій Милованов.

Україна і МВФ не домовилися про надання Києву нового траншу в рамках програми співпраці stand-by в лютому. Це сталося через проблеми в комунікації в період коронавірусної епідемії і наявності у української сторони низки своїх вимог до Фонду. Зокрема, мова йде про питання бюджету, амністії капіталу, правоохоронної системи, нульової декларації та роботи ринку газу, заявив у інтерв'ю 24 каналу радник голови Офісу президента Тимофій Милованов.

За його словами, реальної комунікації Києва з МВФ в умовах COVID-19 не було. Перемовини в рамках відеоконференції відрізняються від ситуації, коли місія приїжджає і проводить повноцінну роботу. Наразі потрібно домовитися про те, щоб почалося обговорення тексту меморандуму, а не низки ініціатив.

"2-3 тижні готується конкретний текст меморандуму домовленостей на робочому рівні. Зараз цього не сталося, адже не дуже зрозуміло, що таке місія під час COVID-19. Думаю, нам потрібно намагатися довести ситуацію до того, щоб починати обговорювати текст меморандуму, а не конкретні економічні або законодавчі питання", - сказав Милованов, додавши, що в України є своя точка зору на деякі питання.

За його словами, у Києва і МВФ є розбіжності щодо наступних питань:

Милованов підкреслив, що в України є своя позиція щодо вищевказаних моментів. Сторони повинні домовлятися для того, щоб прийти до консенсусу.Читати також"Ми не папуаси": Милованов різко звернувся до МВФ, звинувативши Фонд в обмані України

Перемовини України і МВФ

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти