Робота в Києві: кількість вакансій зменшилась на 34% – на кого є попит

Робота у Києві - попит зменшується - які професії затребувані / REUTERS

Законодавці, керівники та менеджери виявилися найменш затребуваними під час карантину в Києві.

Робота в Києві для чоловіків і жінок знайдеться, незважаючи на карантин. Ось тільки шукають зараз в основному простих роботяг і людей без певної кваліфікації.

Карантин у Києві вплинув і на ринок праці: за станом на середину квітня цього року, кількість вакансій зменшилась на 34% – порівняно з минулим роком.

У столичній службі зайнятості кількість вакансій на сьогодні перевищує 8 тис. При цьому кількість претендентів на одне місце зросла вдвічі, розповів директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.

Читати такожПом'якшення карантину в Україні: хто першим запускається в роботуПід час карантину найбільш затребуваними виявилися робочі професії і посади, які не потребують певної кваліфікації.

Так, найбільша конкуренція серед керівників, правників, менеджерів – 18 осіб на місце.

З іншого боку, найменша конкуренція серед представників найпростіших спеціальностей, кваліфікованих робітників з інструментом і осіб без професії.

Комунальні підприємства Києва шукають таких фахівців:

У сфері громадського харчування і торгівлі потрібні:

В промисловій та будівельній галузях потрібні:

Установи охорони здоров'я шукають медсестер, а транспортна сфера потребує водіїв.

Нагадаємо, люди, які через карантин втратили роботу, отримають допомогу: названо розмір. Сума надається на термін скорочення діяльності і на місяць після завершення карантину.

Новини заразКонтакти