Польща йде назустріч заробітчанам: українці зможуть спокійно перебувати в країні 2 роки

Польща розпростерла руки заробітчанам / фото : uainfo.org

Перелік документів теж істотно спрощений.

Сейм Польщі прийняв зміни до закону про іноземців. Таким чином процедура легалізації трудових мігрантів істотно спрощується.

Як повідомляє tvn24, на підставі дозволу на сезонну роботу в Польщі та заяви роботодавця про намір працевлаштувати іноземця трудові мігранти та українці, зокрема, зможуть безперешкодно перебувати в країні 24 місяці.

Крім того, прискорюється процес надання карти тимчасового перебування тим, хто планує працювати у важливих секторах економіки Польщі.

Також закон скасовує вимогу подавати в пакеті документів у воєводські управління з питань іноземців підтвердження про наявність місця проживання (договору оренди приміщення) і не вимагає документ про регулярний і стабільний дохід іноземця. Досить буде просто підтвердження про отримання мінімального доходу в Польщі.

Тим часом, за даними соціологічної групи "Рейтинг", дві третини українців не бажають їхати за кордон на заробітки. У той же час майже третина – все ще прагне до пошуків "кращої долі". Серед бажаючих підзаробити - в основному молодь, але беруть їх переважно на сезонну роботу. І це, як стверджують фахівці, поки Чи не основний контингент, яким заради власної наживи користуються як недобросовісні роботодавці, так і компанії-посередники.

Раніше повідомлялося, що вирушаючи з України на заробітки за кордон, українці змушені стикатися з проблемою отримання медичної допомоги. Потрапити на прийом до лікаря стає складним завданням, а приватна медицина залишається дорогою. Навіть страховка не є гарантією того, що людина вчасно отримає медичну допомогу.

Читайте також:

Автор: Уляна Поліщук
Новини заразКонтакти