Наплювали на пенсіонерів: ексміністр пояснив кабальні умови МВФ для України

Віктор Суслов оцінив співпрацю України з МВФ / УНІАН

На вимогу МВФ контроль над українською судовою системою відійде західним "друзям", підкреслив Віктор Суслов.

Вимоги Міжнародного валютного фонду, висунуті Україні, по суті, віддають контроль над українською судовою системою західним "друзям» і "партнерам", заявив колишній міністр економіки, кандидат економічних наук Віктор Суслов.

В ході чату в Главреді він нагадав, що серед умов МВФ - доповнення до законодавства про земельну реформу, остаточна відмова від державного регулювання цін і тарифів на газ, посилення кримінальної відповідальності держслужбовців і політиків за недобросовісне декларування і збільшення повноважень НАБУ.

"Однією з причин перенесення рішення про виділення чергових траншів МВФ послужило введення українським керівництвом в минулому опалювальному сезоні «стелі» ціни на газ для населення в розмірі 6,99 грн за один кубометр. Тепер же все це буде скасовано", - вважає експерт.

Він підкреслив, що в Україні також очікується значне підвищення (приблизно вдвічі) цін на електроенергію, тому що МВФ хоче «європейських цін» на всі енергоносії в Україні.

"Єдине, чого не вимагає Фонд - виконання вимог законодавства України в частині соціальних гарантій. Слід пам'ятати, що мільйони українських пенсіонерів отримують в кращому випадку 2400 грн на місяць, а багато – 2100 грн, а є і 1700 грн. Середня пенсія в Україні становить 3,5 тис.грн. Будь-які розрахунки показують, що пенсіонери при таких доходах фізично вижити не можуть. Що робити з пенсіонерами, куди їх відправляти, МВФ не говорить", - додав Суслов.

Співпраця України з МВФ

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти