Експерти спрогнозували, коли і як сильно подорожчає соняшникова олія

Експерти спрогнозували, коли і як сильно подорожчає соняшникова олія / УНІАН

Як відзначають аналітики, зростання цін на соняшник підігрівається повільним, але вкрай впевненим і помітним збільшенням вартості рослинних олій.

В Україні вже найближчим часом погодні умови будуть сприяти зростанню цін на соняшник. І як наслідок - подальшому зростанню цін на соняшникову олію. Про це повідомляє Aagroportal.

Як відзначають аналітики, зростання цін на соняшник підігрівається повільним, але впевненим зростанням цін на рослинні олії.

"Погодні умови в Дніпропетровській і Запорізькій областях призупинили збиральну компанію соняшнику. Це призвело до дефіциту соняшнику на внутрішньому ринку для закупівлі переробниками і трейдинговими компаніями", - йдеться в тексті.

Цінові пропозиції основних виробників масла на кінець минулого тижня озвучені на рівні 18,3-18,7 тисячі гривень за тонну на умовах FCA і 18,7-19,5 тисячі гривень за тонну з доставкою на завод.

Читати такожАртрит: названий головний "ворог" серед кулінарних масел

Нагадаємо, раніше, згідно з даними Держстату, споживча інфляція в Україні у липні в річному вираженні - у порівнянні з липнем 2020 року - зросла до 10,2 відсотка, прискорившись з 9,5 відсотка в червні. За січень-липень 2021 року інфляція в нашій країні склала 6,5 відсотка.

Також Держстат повідомив, що ціни на соняшникову олію і цукор в Україні у червні в річному вираженні - у порівнянні з червнем 2020 року – підвищилися на 80,3% і 70,1% відповідно.

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти