Вибух на танкері Генерал Азі Асланов в Азовському морі: шукають трьох росіян

В Азовському морі шукають трьох членів екіпажу судна Генерал Азі Асланов / fleetphoto.ru

Власником судна є турецька компанія Palmali Shipping Agency, танкер ходив під російським прапором.

В Азовському морі судно "Меркурій" взяло на буксир нафтовий танкер "Генерал Азі Асланов", який отримав серйозні пошкодження через вибух, що стався на судні.

«Вони почали рух в район якірної стоянки», - розповіли подробиці в пресслужбі Росморрічфлоту, повідомляє ТАСС.

Стоянка розташована в 7-8 милях від місця НП в бік берегової лінії Краснодарського краю. Вранці пошкоджений танкер мають обстежити водолази.

Очільник ГУ МНС Росії по Краснодарському краю Олег Волинкін пізніше уточнив, що судно знаходиться в дрейфі. Рішення про подальше транспортування ухвалюватиме власник. Власником судна є турецька компанія Palmali Shipping Agency, танкер ходив під російським прапором.

За словами Волинкіна, до вибуху танкер був відремонтований і знаходився у справному стані.

"Причину вибуху визначатиме комісія", - зазначив він.

Водночас за інформацією Інтерфакс в Азовському морі тривають пошуки трьох членів екіпажу танкера "Генерал Азі Асланов", на якому після вибуху почалася пожежа.

Попередньо мова йде про громадян РФ: боцмана, 19-річного матроса і 23-річного практиканта. За інформацією агентства, весь екіпаж танкера складався з росіян.

Крім того, співрозмовник "Інтерфаксу" повідомив, що на пошуки в найближчі години планують залучити вертоліт Мі-8. Він вилетить з окупованого Росією Сімферополя. Ще два вертольоти мають направити на пошуки вранці

Телеканал "Звезда" опублікував запис переговорів екіпажу танкера "Генерал Азі Асланов", постраждалого унаслідок вибуху в Азовському морі, з диспетчерами відразу після аварії.

Так, один з членів команди повідомив, що за бортом, імовірно, опинилися три людини. Він також розповів про вибух другого і першого танка.

"Пошуки палубою результату не дали. Зараз підходять буксири, пересаджують людей, частину екіпажу", - пояснив він.

Крім того, з переговорів випливає, що унаслідок вибуху судно повністю втратило хід і управління.

"Нічого не працює, повна втрата управління", — доповів член екіпажу.

Вибух в Азовському морі – про що йшлося раніше:

Автор: Адріана Бубновська
Новини заразКонтакти